Sport

Jovan Markovic, de la „copilul cu burtică”, la jucător de națională: „Nu mai e cel din trecut”. Exclusiv

Jovan Markovic a ajuns să devină un jucător de echipa națională, nu la mult timp după ce un patron de Liga 1 îl numea „copilul cu burtică care nu dă bine la TV”. Sorin Cârțu a vorbit despre atacant în exclusivitate pentru FANATIK.
03.09.2021 | 17:08
Jovan Markovic de la copilul cu burtica la jucator de nationala Nu mai e cel din trecut Exclusiv
Jovan Markovic, de la „copilul cu burtică”, la jucător de națională: „Nu mai e cel din trecut”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Jovan Markovic, atacantul Universității Craiova, a bifat primele minute la echipa națională. Fotbalistul de 20 de ani a intrat pe teren în partida din Islanda, iar atacantul ar fi putut marca chiar la prima atingere de balon, dar a fost incomodat de un adversar.

Reprezentativa antrenată de Mirel Rădoi a făcut o figură frumoasă în primul meci din această toamnă pentru România. Dennis Man și Nicolae Stanciu au marcat golurile care îi mențin pe „tricolori” în lupta pentru locul doi în grupa de calificare la Cupa Mondială din 2022.

ADVERTISEMENT

Jovan Markovic, de la „copilul cu burtică”, la jucător de echipa națională. Sorin Cârțu: „Nu mai este jucătorul din trecut. Și-a schimbat mentalitatea și totul depinde de el”

Jovan Markovic a fost introdus de Mirel Rădoi pe parcursul meciului cu Islanda din preliminariile Cupei Mondiale. A fost primul meci pentru atacantul de 20 de ani al Universității Craiova. Markovic, care are o poveste de viață impresionantă, este unul dintre cei mai promițători fotbaliști români.

Născut la Belgrad, dar crescut în orașul în care a apărut pe lume Ion Oblemenco, Corabia, Markovic poate fi viitorul vârf al naționalei. În trecut, acest a avut mai multe probleme medicale, dar și probleme cu kilogramele. După un Academica Clinceni – FC Botoșani în care a marcat, patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, declara despre atacant:

ADVERTISEMENT

„Am dat trei goluri, dar dacă-ţi dă Clinceniul patru, mai ales cu copilul ăla cu burtică…Mi se pare excepţional ca fotbalist, dar dă rău la televizor când îl vezi,” spunea omul cu banii de la FC Botoșani, la Looksport.

Revenit la Universitatea Craiova după împrumutul la Clinceni, „Marko” a avut parte de un program separat de pregătire, iar acesta și-a schimbat și mentalitatea, așa cum a anunțat Sorin Cârțu în exclusivitate pentru FANATIK: „Din câte observ, el și-a schimbat mentalitatea.

ADVERTISEMENT

Faptul că a ajuns să se gândească cineva la el și să-l ia la echipa națională, asta înseamnă că el, din punct de vedere al mentalității, este pe o pantă ascendentă. Oricum, eu cred că nu mai e Jovan Markovic din trecut, e un alt Markovic,” a declarat președintele Universității Craiova.

Tânărul de 20 de ani ar putea să fie titular contra reprezentativei din Liechtenstein după ce Denis Alibec s-a accidentat: „E doar un început pentru el”

Debutant la doar 15 ani și 9 luni în echipa mare a Universității Craiova într-un meci cu Dacia Unirea Brăila din Cupa României, Markovic s-a confruntat cu accidentări, însă a revenit încetul cu încetul la prima echipă. Totuși, jucătorul nu a fost o soluție pentru primul 11, mai ales că luase în greutate, astfel că a fost împrumutat.

ADVERTISEMENT

Acum, Jovan Markovic este în cea mai bună formă a carierei sale și are deja trei goluri în actuala stagiune de Liga 1. Răsplătit cu prezența la națională, „noul Oblemenco” ar putea să fie chiar titular pentru România, profitând de faptul că Denis Drăguș s-a accidentat la antrenamentele „tricolorilor”, iar Denis Alibec a ieșit lovit din meciul cu Islanda. Titularizarea lui Markovic ar putea veni duminică, contra reprezentativei din Liechtenstein.

„Nu îi caracterizez ce a făcut pe teren pentru că a bifat minute puține, dar bravo lui și felicitări pentru faptul că a ajuns la echipa națională. Acum trebuie să bifeze tot mai multe meciuri acolo și atunci o să fie o reușită pentru el, acum este doar un început. E bun și acesta, de valoare, dar trebuie să aibă cât mai multe convocări. 

O să vedem dacă va fi un potențial vârf pentru națională. Cred că va juca duminică, mai ales că Alibec și Drăguș s-au accidentat. Totul depinde de el. În ascensiunea unui fotbalist, el e principalul pion. Contează cât de mult va munci,” a mai spus președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu.

Sorin Cârțu îi dă sfaturi lui Jovan Markovic: „Trebuie să facă multă individualizare. Îi dau sfaturi oricând îmi cere”

Sorin Cârțu a fost unul dintre cei mai valoroși atacanți din istoria Universității Craiova, iar acum se află în conducerea grupării la care a scris istorie. Acesta spune că Jovan Markovic ar putea apela oricând la sfaturile sale:

„Munca unui atacant e mare, mai ales dacă vrei să ajungi un atacant mare. Trebuie să muncești mult, multă individualizare, să rămâi după antrenamente…atacantul prin asta se caracterizează, prin execuții, prin omul de la ultima pasă. 

Eu îi dau sfaturi oricând îmi cere. I-am mai dat sfaturi, dar trebuie să muncească. În general, atacantul depinde de jucătorii ceilalți, depinde de cum îl expun la niște soluții favorabile, dar tu ești cel care trebuie să te impui în față.”


  •  (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,30 este cota pentru „sub 1.5 goluri în prima repriză” la meciul România – Liechtenstein. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT