Sport

Jovan Markovic, salvat de fotbal. Povestea impresionantă spusă de fostul antrenor al internaționalului de tineret. ”A fost coșmarul meu”

Atacantul Universității Craiova, Jovan Markovic, a impresionat în amicalul naționalei de tineret pierdut de ”tricolori” 3-4 în Slovacia. Fostul lui antrenor a rememorat primii pași ai olteanului în fotbal.
08.06.2022 | 20:02
Atacantul Universității Craiova, Jovan Markovic, a impresionat în amicalul naționalei de tineret pierdut de ”tricolori” 3-4 în Slovacia. Fostul lui antrenor a rememorat primii pași ai olteanului în fotbal.
ADVERTISEMENT

Are doar 21 de ani și a adunat deja peste 85 de meciuri în Casa Pariurilor Liga 1. Jovan Markovic este încă unul dintre fotbaliștii olteni care se pregătește să facă pasul spre marea performanță.

Cum era copilul Jovan Markovic

Internaționalul de tineret Jovan Markovic a fost un talent ieșit din comun încă de mic. Nu e de mirare că la 15 ani și 9 luni debuta în Casa Pariurilor Liga 1, în tricoul Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Înzestrat cu un fizic impresionat, o tehnică teribilă și un acut simț al porții, Markovic a fost un veritabil coșmar pentru antrenorii echipelor adverse încă de când era copil.

A început fotbalul la Corabia, iar ulterior a fost legitimat la CSS Caracal unde l-a avut antrenor pe Daniel Nicolae. Acesta a povestit că mai înainte să-i fie elev, Markovic a fost ”coșmarul” lui.

ADVERTISEMENT

”Markovic este cel mai talentat junior pe care l-am antrenat şi pe care l-am văzut în cariera mea. Nu am mai văzut la nimeni calităţile pe care le avea şi le are acest copil.

El, fiind la Corabia, iar eu la Caracal, aveam foarte multe meciuri directe, câte 3-4 pe lună, mai ales că Gigi Vâlcu, omul care l-a descoperit, este finul meu. Vă spun sincer, nu ştiam ce să mai fac, cine să-l marcheze pe acest Markovic.

ADVERTISEMENT

Puneam şi 3-4 jucători să-i facă marcaj. A fost coşmarul meu, nu ştiam ce să-i fac şi nu am reuşit să-l anihilăm niciodată”, a povestiti Daniel Nicolae, pentru Oltenia TV.

Abandonat de tată, Jovan Markovic și-a găsit salvarea în fotbal

Născut la Belgrad, din tată sârb și mamă româncă, Jovan Markovic a fost crescut în condiții dificile de bunici, după ce părintele l-a abandonat. Când era copil avea și probleme cu greutatea, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, dar a înțeles că fotbalul este calea pe care trebuie să o urmeze în viață.

ADVERTISEMENT

”Este un băiat deosebit. El a fost gras, mereu a avut probleme cu greutatea, dar nu probleme foarte mari. El este un băiat cu o poveste interesantă în urmă, a fost crescut de bunică şi de unchi, tatăl său, sârb fiind, l-a abandonat.

Are şi trei fraţi, a avut o copilărie destul de dificilă, dar fotbalul l-a salvat, îşi face acum o familie, va avea şi un copil, un lucru foarte bun”, a adăugat Daniel Nicolae.

Care sunt calitățile lui Jovan Markovic

Fostul antrenor al internaționalului de tineret nu este de acord cu criticile care îi sunt aduse lui Jovan Markovic. Daniel Nicolae spune că fostul lui elev este un fotbalist cu calități excepționale pe care orice antrenor și l-ar dori.

”Am văzut comentarii ale unor oameni care nu-l cunosc şi le spun să-l vadă pe Jovan fără tricou pe el cum arată, el are foarte multă masă musculară şi de aceea pare mai gras.

El nu este un atacant care să alerge, cum nu este nici un atacant de viteză, dar este un vârf pur, ştie ce să facă atunci când are mingea la picior şi ştie să bage mingea în poartă.

Are mare calitate, loveşte mingea cu ambele picioare, dar are şi o lovitură de cap foarte bună, precum şi execuţii extraordinare. Dacă ai un astfel de jucător, misiunea ta ca antrenor este mult mai uşoară, la el este ceva nativ, nu ai foarte mult de îmbunătăţit la el”, a încheiat Daniel Nicolae.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea: 7,50 este cota ca echipa olteană să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT