Sport

Joyskim Dawa, furios după ce a fost schimbat în prima repriză în Petrolul – FCSB. Care a fost motivul

Joyksim Dawa l-a accidentat serios pe Sergiu Hanca. Fundaşul FCSB a avut o intrare dură la fotbalistul Petrolului, care nu a mai putut continua jocul. Imediat, Dawa a fost schimbat şi el.
28.10.2023 | 21:25
Joyskim Dawa furios dupa ce a fost schimbat in prima repriza in Petrolul  FCSB Care a fost motivul
Joyskim Dawa, furios după ce a fost schimbat în prima repriză în Petrolul - FCSB. Care a fost motivul. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a venit pe terenul Petrolului după remiza cu FC Voluntari de pe Arena Naţională. De cealaltă parte, “lupii” aveau un moral beton graţie succesului obţinut cu 3-1 pe “Ion Oblemenco” în faţa Universităţii Craiova.

Joyskim Dawa, intrare dură la Sergiu Hanca!

La scorul de 1-0 pentru FCSB, Joyksim Dawa a avut o intrare dură la Sergiu Hanca, scăpat singur în partea dreaptă. Chiar dacă a jucat mingea, intrarea camerunezului a fost una dură, în care a fost prins şi piciorul lui Hanca.

ADVERTISEMENT
Intrarea lui Dawa la Hanca. Sursa: captură tv
Intrarea lui Dawa la Hanca. Sursa: captură tv

În primă fază, Radu Petrescu nu a acordat nimic, dar după câteva secunde asistentul i-a semnalizat faultul. Sergiu Hanca a rămas întins pe gazon, resimţindu-se serios după intrarea fundaşului de la FCSB.

Deşi nu acordase fault în prima fază, Radu Petrescu, probabil văzând că accidentarea lui Hanca este serioasă, a scos cartonaşul galben pe care i l-a arătat fundaşului central de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul Petrolului a ieşit de pe teren şchiopătând vizibil şi nu a mai putut continua partida după ce a primit îngrijiri medicale. În minutul 30, Hanca a fost schimbat cu Petrovic.

Sergiu Hanca nu a mai putut continua meciul. Sursa: captură tv
Sergiu Hanca nu a mai putut continua meciul. Sursa: captură tv

Fundaşul FCSB, schimbat imediat după ce a văzut cartonaşul galben

Dar, nici Joyksim Dawa n-a fost lăsat să continue meciul. La doar cinci minute după schimbarea lui Hanca, fundaşul camerunez a fost scos de pe teren şi înlocuit cu Mihai Lixandru.

ADVERTISEMENT

Vizibil iritat de decizia staff-ului de la FCSB, Joyksim Dawa a gesticulat nervos în momentul schimbării. Nu este pentru prima dată când roş-albaştrii reacţionează în acest fel după ce un stopper ia cartonaş galben.

Precedentul Tamm: “l-am băgat pe Iulian Cristea. Am zis că are ăla galben”

La “finala” campionatului cu Farul Constanţa, în stagiunea precedentă, fundaşul central Joonas Tamm a fost înlocuit la pauză, pentru că avea un cartonaş galben. Atunci, FCSB conducea cu 2-1 pe tabelă.

ADVERTISEMENT

În partea secundă, Farul a reuşit să întoarcă scorul şi s-a impus cu 3-2, reuşind să câştige titlul cu o etapă înainte de final. Atunci, Gigi Becali şi-a asumat această schimbare, recunoscând că a greşit:

” l-am băgat pe Iulian Cristea. Am zis că are ăla (n.r- Joonas Tamm) galben. Că dacă nu era Cristea puteam să fim acum din nou la campionat. I-a dat pasă la adversar. Vă daţi seama? Oamenii ăştia cred că au mintea prin alte părţi. N-au putere şi bărbăţie”, a spus Becali la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 2,00 este cota pentru "2 solist” la meciul Oţelul - FCSB