Sport

Joyskim Dawa, schimbat la pauză în FCSB – Sepsi! Cine l-a înlocuit în centrul defensivei după prestația dezastruoasă din prima repriză

Joyskim Dawa a jucat doar 45 de minute în partida dintre FCSB și Sepsi OSK, din prima etapă a play-off-ului SuperLigii.
17.03.2024 | 22:33
Joyskim Dawa schimbat la pauza in FCSB  Sepsi Cine la inlocuit in centrul defensivei dupa prestatia dezastruoasa din prima repriza
Joyskim Dawa, schimbat la pauză în FCSB - Sepsi! foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Partida FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe a fost epilogul primei etape din play-off. Înaintea duelului de pe Arena Națională, elevii lui Charalambous aveau patru puncte avans în fruntea SuperLigii.

Joyskim Dawa, prestație slabă în prima repriză a partidei FCSB – Sespi OSK

După ce Florinel Coman deschisese scorul în minutul 11, Sepsi a reușit să revină pe tabelă în minutul 24, când Gabriel Debeljuh a înscris dintr-o lovitură de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Penalty-ul a fost acordat în urma unui fault comis de Florinel Coman, asupra atacantului covasnean. Înaintea duelului din careul roș-albastru, Dawa trimisese o pasă la adversar și îi pusese pe jucătorii lui Sepsi pe contraatac.

Opt minute mai târziu, același Dawa a greșit la mijlocul terenului și le-a acordat șansa elevilor lui Storck să aibă o nouă șansă de a marca.

ADVERTISEMENT

Cine l-a înlocuit pe Dawa în centrul defensivei

După evoluția modestă din prima repriză, Joyskim Dawa a fost schimbat la pauză, în locul său fiind introdus Baba Alhassan, jucătorul transferat de la FC Hermannstadt în urmă cu două luni.

În urma acestei modificări, Lixandru a ocupat poziția de fundaș central alături de Ngezana, iar Alhassan a fost folosit în linia mediană, alături de Adrian Șut și Darius Olaru.

ADVERTISEMENT

Dawa, titular de drept la FCSB în acest sezon

În acest sezon al SuperLigii, Joyskim Dawa a fost intrdus în echipa de start de Elias Charalambous în 25 dintre cele 27 de meciuri în care a evoluat.

Fundașul camerunez a marcat de trei ori pentru FCSB în actuala stagiune și a văzut o singură dată cartonașul roșu, în partida FC Hermannstadt – FCSB 2-2, din etapa a cincea a sezonului regulat.

ADVERTISEMENT

Joyskim Dawa a fost transferat de FCSB în vara anului 2022 de la FC Botoșani, iar în acest moment valorează 900.000 de euro, conform Transfermarkt.

ADVERTISEMENT