Sport

Jucătorii CFR-ului pun presiune pe FCSB după victoria cu Sepsi: „O să-și joace ultima șansă”

Jucătorii celor de la CFR Cluj pun presiune pe FCSB după victoria cu Sepsi. Ardelenii sunt convinși că roș-albaștrii își vor juca ultima șansă la titlu cu Farul.
15.04.2023 | 22:12
Jucatorii CFRului pun presiune pe FCSB dupa victoria cu Sepsi O sasi joace ultima sansa
Jucătorii lui CFR Cluj pun presiune pe FCSB după victoria cu Sepsi: Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a spart gheața și a bifat prima victorie în play-off-ul SuperLigii. După ce a fost condusă, echipa antrenată de Dan Petrescu a câștigat cu Sepsi, scor 2-1 în etapa cu numărul 4 și s-a apropiat la un singur punct de liderul Farul, care joacă luni împotriva FCSB.

Daniel Bîrligea, nemulțumit de arbitraj după CFR Cluj – Sepsi 2-1: „Mai avem și VAR. La început nu dai, dar după?”

În minutul 41, Daniel Bîrligea, unul dintre cei mai în formă fotbaliști de la CFR Cluj, a căzut în careu după un contact cu Jonathan Rodriguez, însă „centralul” Iulian Călin a lăsat jocul să continue. Faza a fost analizată de VAR, dar decizia a rămas aceeași spre nemulțumirea autorul primului gol al campioanei.

ADVERTISEMENT

„Au fost multe ocazii din partea noastră. Ei au reușit să marcheze primii, dintr-o fază în prima repriză în rest nu au avut multe faze. Am avut multe faze pe care arbitrul nu le-a acordat. Care au fost foarte clare. N-am simulat. Mergeam după minge și unul intră în mine, cu ce să simulez?

Un fault din spate. Unde să mă duc? Dacă intră în mine ce să fac? Dacă ăsta nu e penalty, nu știu sincer, să-mi rup piciorul. Ce să fac? Mai avem și VAR. Te mai uiți și la video. La început nu dai, dar după? E important că am câștigat și mergem mai departe.

ADVERTISEMENT

Am mers bine. Din păcate, a fost o mișcare în care apărătorul s-a urcat pe mine, am încercat să împing și m-am întins un pic. O să mă refac și o să dau drumul la treabă, să câștigăm campionatul”, a declarat Daniel Bîrligea, la finalul meciului.

Andrei Burcă, explicație pentru golurile ușoare primite de CFR Cluj: „Jucăm mai riscant”

CFR Cluj și-a schimbat stilul în a doua parte a sezonului, aspect remarcat și de Gigi Becali. Campioana României primește gol destul de ușor, iar Andrei Burcă a pus totul în seama jocului mai riscant practicat de echipa lui Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

„S-a schimbat sistemul. Multă lume nu vede acest lucru. Jucăm mai riscant, marcăm mai multe goluri, aici a fost. Ce putem face când Steaua (n.r. FCSB) a avut un șut pe poartă. A fost acea lovitură liberă senzațională a lui Coman. Acum nu au ajuns iarăși la poartă, am dominat partida și a fost acea pasă în spate și luăm gol.

Sunt lucruri pe care trebuie să le analizăm, să fim mai atenți, mai concentrați, ține mult de focus, dar după ce am condus cu 2-1 nu au ajuns la poartă. Nici după 1-0 la fel. Am avut foarte multe șanse. Puteam să închidem meciul să facem 3-1. Ne place să trăim periculos. Importante sunt cele trei puncte”, a spus Andrei Burcă.

ADVERTISEMENT

Jucătorii CFR-ului pun presiune pe FCSB după victoria cu Sepsi: „O să-și joace ultima șansă”

CFR Cluj s-a apropiat la un singur punct de Farul după victoria cu Sepsi. Trupa antrenată de Gică Hagi joacă împotriva celor de la FCSB pe Arena Națională, luni, 17 aprilie, ora 20:30. Andrei Burcă este convins că presiunea se află pe ambele tabere, cu precădere la FCSB, care ar putea pierde șansele la titlu dacă va suferi o înfrângere.

„Cu siguranță FCSB o să joace ultima șansă. Noi ne-am îndepărtat de ei, joacă acasă. Așa au venit și ei la noi. Noi am vrut să câștigăm acea partidă de a ne îndepărta și nu am reușit.

Presiunea este pe ambele echipe, dar în același timp suntem la mâna noastră și noi trebuie să fim focusați să începem o săptămână bună. Ne așteaptă un meci decisiv contra liderului”, au fost cuvintele lui Andrei Burcă.

Andres Dumitrescu a deschis scorul în minutul 28 după o pasă venită de la Cosmin Matei. Avantajul covăsnenilor a durat până în minutul 44, când Bîrligea a punctat pe tabelă. Este al doilea gol consecutiv pentru atacantul de 22 de ani după reușita din etapa trecută cu FCSB.

La scurt timp după fluierul de start al reprizei secunde, Ciprian Deac a adus-o pe CFR Cluj în avantaj. Scorul s-a menținut intact până la finalul partidei. Ninaj a fost eliminat în minutul 62 după ce a văzut al doilea cartonaș galben în urma unui fault clar asupra lui Janga.

ADVERTISEMENT