Sport

Jucătorii lui Dortmund, reacții dure după eliminarea din Liga Campionilor împotriva lui Chelsea: „Am pierdut din cauza arbitrajului” / „O glumă proastă”

Dortmund a fost eliminată de Chelsea în optimile Ligii Campionilor, însă jucătorii echipei din Germania pun eșecul pe seama arbitrajului.
08.03.2023 | 10:35
Jucatorii lui Dortmund reactii dure dupa eliminarea din Liga Campionilor impotriva lui Chelsea Am pierdut din cauza arbitrajului  O gluma proasta
Jucătorii lui Dortmund au avut reacții dure după eliminarea din Liga Campionilor. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Chelsea a învins-o pe teren propriu pe Dortmund, scor 2-0 și s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor. Nemții nu au reușit să își conserve avantajul din meciul tur, când s-au impus, scor 1-0 în Germania. La finalul partidei, elevii lui Edin Terzic au avut reacții extrem de dure la adresa arbitrajului.

Emre Can și Jude Bellingham, cele mai dure reacții după Chelsea – Dortmund 2-0 în Liga Campionilor: „Centralul este un arogant”

Raheem Sterling a deschis scorul pe Stamford Bridge înainte de pauză, iar golul decisiv avea să fie marcat de Kai Havertz în minutul 53 din penalty. Jucătorul german ratase în primă fază, însă arbitrul Danny Makkelie a cerut repetarea execuției pentru că mai mulți fotbaliști au pătruns în careu înainte ca fotbalistul aflat sub comanda lui Graham Potter să lovească mingea.

ADVERTISEMENT

Păstrând proporțiile, decizia este similară cu cea a lui Horațiu Feșnic, care a dictat repetarea penalty-ului lui Marko Dugandzic în CS Mioveni – Rapid, scor 0-0 în etapa 26 din SuperLigă. La a doua încercare, Kai Havertz a reușit să-l învingă pe Meyer. La finalul partidei, Emre Can și Jude Bellingham l-au desființat pe „centralul” olandez.

„Nu meritam să pierdem. Am pierdut din cauza arbitrajului. Cum e posibil să se repete penalty-ul? Nu înțeleg. Arbitrajul a fost foarte slab, iar centralul este un arogant. Am jucat aici, poate că i-a fost frică de fani, nu știu. UEFA trebuia să delege alt arbitru.

ADVERTISEMENT

E dureros să ieșim așa din Champions League. Chelsea a jucat bine în prima repriză, dar noi am avut o șansă mare în partea a doua, prin Jude”, a declarat Emre Can, potrivit RMC Sport.

„Repetarea penalty-ului este o glumă proastă”

„E dezamăgitor, nu știu ce putea să facă Wolf cu mâinile. Faptul că s-a repetat penalty-ul este o glumă proastă. Mereu intră jucători în careu, la fiecare penalty, mai ales când executantul face pași mici”, a fost și reacția lui Jude Bellingham.

ADVERTISEMENT

Astfel, Chelsea și Benfica sunt primele echipe calificate în sferturile Ligii Campionilor. Portughezii nu au avut milă de Club Brugge în „dubla” manșă din optimi. După 2-0 în meciul tur din Belgia, Benfica a învins cu 5-1 pe Estadio da Luz și a acces în sferturile celei mai titrate competiții inter-cluburi din Europa.

Miercuri, 8 martie, de la ora 22:00, se joacă alte două meciuri retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Bayern primește vizita celor de la PSG, după ce în tur „bavarezii” s-au impus la limită, scor 1-0. În cealaltă partidă, Tottenham încearcă să întoarcă pe teren propriu scorul din meciul tur cu AC Milan, câștigat de italieni cu 1-0.

ADVERTISEMENT

Edin Terzic, antrenorul lui Dortmund, a refuzat să comenteze deciziile lui Danny Makkelie

Edin Terzic nu a comentat arbitrajul lui Danny Makkelie, ci a preferat să fie mai rezervat. ”Când e nevoie de cinci-șase minute pentru luarea unei decizii, e clar că e greu de luat. Eu sunt antrenor, sunt responsabil de evoluția echipei mele, nu de evoluția arbitrilor.

Nu am comentat prestațiile arbitrilor în ultima vreme, nu o să o fac nici acum”, a declarat Edin Terzic. Meciul de pe Stamford Bridge a început cu 10 minute mai târziu ca urmare a jucătorilor nemți, care au ajuns mai târziu la stadion din cauza traficului din Londra.

ADVERTISEMENT