Sport

Jucătorul care l-a făcut praf în Fanatik pe Gigi Becali a semnat cu o campioană din Europa! Nu mai jucase fotbal de peste un an

Stipe Vucur (30 de ani), fostul fundaș central al FCSB, și-a găsit în sfârșit echipă după ce a fost dat afară de Gigi Becali.
08.02.2023 | 18:05
Jucatorul care la facut praf in Fanatik pe Gigi Becali a semnat cu o campioana din Europa Nu mai jucase fotbal de peste un an
175.000 de euro e cota lui Stipe Vucur conform Transfermarkt. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Stoperul austriac a vorbit într-un amplu interviu pentru FANATIK, în care l-a atacat pe Gigi Becali. Jucătorul nu a reușit să semneze cu nicio echipă după despărțirea de FCSB și s-a antrenat singur mai bine de un an.

Stipe Vucur și-a găsit în sfârșit echipă după despărțirea de FCSB! A semnat cu Zalgiris Vilnius, campioana Lituaniei

Stipe Vucur s-a despărțit de FCSB în iulie 2021. Nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu niciun club, deși a avut mai multe oferte. A preferat să aștepte și să cântărească foarte bine deciziile, pentru a evita un nou episod FCSB: „Am discuții cu mai multe cluburi și momentan mă pregătesc cu un antrenor și cu o echipă de aici din Croația ca să mă întrețin din punct de vedere fizic.

ADVERTISEMENT

Voi vedea care e cea mai bună soluție pentru mine și sunt deschis pentru orice oportunitate. Nu exclud să mă întorc în România în ciuda a ceea ce s-a întâmplat la FCSB”, spunea fotbalistul, într-un interviu pentru site-ul nostru pe data de 6 iunie 2022.

Și așteptarea a luat în cele din urmă sfârșit. Zalgiris Vilnius a anunțat că Stipe Vucur este noul jucător al echipei și a fost deja prezentat oficial pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

„Fundașul Stipe Vucur care a reprezentat echipe foarte cunoscute din Croația, Germania și România a semnat cu campioana Lituaniei, Zalgiris”, anunță campioana Lituaniei.

Jucătorul de origine croată a fost liber de contract 530 de zile, iar cota sa a avut de asemenea de suferit. Dacă în 2016 era evaluat la 900.000 de euro, cota lui Vucur a scăzut până la 175.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Stipe Vucur l-a desființat pe Gigi Becali: „Pentru echipă ar fi excelent dacă nu ar fi atât de multă dramă și haos”

Stipe Vucur a explicat pentru FANATIK de ce FCSB nu mai reușește să câștige titlul în SuperLiga: „Nu acordă destul timp jucătorilor și antrenorilor. E nevoie ca jucătorii să aibă un mediu bun și liniște pentru a se pregăti cât mai bine.

Să spunem că unele decizii din cadrul clubului și cu privire la jucători sunt luate pripit, câteodată sunt chiar haotice și nu există nicio explicație logică pentru ele sau vreun motiv întemeiat. Sper ca în sezonul viitor să reușească să ia titlul pentru că e un club mare și au fani extraordinari”, a spus jucătorul, care apoi a dat cu nume și prenume.

ADVERTISEMENT

Vucur consideră și acum că merita mai multe șanse la FCSB și învinuiești o singură persoană pentru ce i s-a întâmplat: Gigi Becali, care îl compară cu Ramos: „Nu poți să fii Sergio Ramos și după patru meciuri devii brusc cel mai slab jucător. 24 de ore mai târziu nu mai ești în echipă. Trebuie să fii echilibrat și nu cred că e normal să spui despre un fotbalist că e cel mai bun din lume când joacă bine și apoi e cel mai slab”.

Jucătorul consideră că Gigi Becali este singurul responsabil pentru insuccesele FCSB-ului: „Nu vreau să vorbesc foarte mult despre Gigi Becali pentru că nu am nicio problemă personală cu el.  Dar pentru club și pentru echipă ar fi excelent dacă nu ar fi atât de multă dramă și haos.

Lasă jucătorii să își facă meseria și oferă-i timp antrenorului și posibilitatea să ia propriile decizii. Iar după o perioadă de timp poți să tragi concluzia dacă e bun sau nu. Nu e vorba despre mine, ci despre mulți alți jucători”, a ieșit la atac Stipe Vucur, în același interviu pentru FANATIK.

  • 4 meciuri a jucat Stipe Vucur la FCSB
  •  530 de zile a stat Vucur fără echipă după despărțirea de FCSB

  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,18 este cota pentru „total goluri: peste 2,5” la meciul FC Voluntari – FCSB

ADVERTISEMENT
Tags: