Sport

Jucătorul de la U Cluj, cerut în echipa națională de Ioan Ovidiu Sabău: „La cum a arătat în ultimul timp…”

Ioan Ovidiu Sabău cere la echipa națională un jucător de la U Cluj. Fostul antrenor al „șepcilor roșii” și-a argumentat alegerea.
16.06.2023 | 12:42
Jucatorul de la U Cluj cerut in echipa nationala de Ioan Ovidiu Sabau La cum a aratat in ultimul timp
Ioan Ovidiu Sabău a cerut un jucător de la U Cluj în echipa națională a României. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României va disputa vineri seară partida împotriva Kosovo din etapa a 3-a a preliminariilor Euro 2024. Ioan Ovidiu Sabău l-a recomandat în lotul convocat de Edi Iordănescu pe Alex Chipciu, fostul său elev de la U Cluj.

Jucătorul de la U Cluj, cerut în echipa națională de Ioan Ovidiu Sabău: „Era un fundaş stânga bun pentru un astfel de joc”

Ioan Ovidiu Sabău, devenit noul antrenor al echipei de juniori de la U Cluj, consideră că Alexandru Chipciu ar fi putut da un randament bun în partea stângă a apărării naționalei României. Este aceeași poziție pe care fotbalistul de 34 de ani a evoluat în echipa de start a „șepcilor roșii”.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu i-a convocat pe postul de fundaș stânga pe Mario Camora și Raul Opruț pentru „dubla” României cu Kosovo și Elveția. Ioan Ovidiu Sabău este convins că forța fizică a lui Alexandru Chipciu s-ar fi pliat excelent pe cele două jocuri dificile din deplasare.

„Eu l-aş fi văzut pe Chipciu la națională. Era un fundaş stânga bun pentru un astfel de joc în deplasare. Trebuie un jucător tare, un jucător puternic, care să îşi câştige duelurile în primul rând, să rămână acolo. La cum a arătat Chipciu în ultimul timp…”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, conform Prima Sport.

ADVERTISEMENT

Alexandru Chipciu, pauză de aproape patru ani de la naționala României

Alexandru Chipciu a îmbrăcat de 46 de ori tricoul naționalei României, reușind să înscrie de două ori. Totuși, ultima oară când fostul fotbalist de la FCSB a fost convocat la naționala „tricoloră” se întâmpla în 2019. România învingea Malta, scor 1-0 în preliminariile Euro 2020.

Ioan Ovidiu Sabău a enumerat calitățile lui Alexandru Chipciu care l-ar face eligibil pentru convocarea la naționala României. „Are experienţă, are foame, era bine pregătit, a jucat meci de meci. A jucat foarte, foarte bine!

ADVERTISEMENT

Sigur, este un selecţioner care vede altfel lucrurile, nu ştia dacă mai e motivat Chipciu, dar Camora?”, au fost cuvintele lui Ioan Ovidiu Sabău. După confruntarea cu Kosovo, România va întâlni Elveția la Lucerna pe 19 iunie.

România joacă pe un teren extrem de greu la Priștina

Prima oprire a naționalei României în această lună are loc la Priștina pentru duelul cu Kosovo. Totuși, condițiile meteo sunt extrem de nefavorabile. Antrenamentul oficial al „tricolorilor” de joi seară a fost afectat, iar gazonul se arată în condiții extrem de slabe.

ADVERTISEMENT

România are 6 puncte după primele două etape din grupa I a preliminariilor Euro 2024. În luna martie, naționala lui Edi Iordănescu le-a învins pe Andorra (2-0) și Belarus (2-1). Tot 6 puncte are și Elveția, adversara de luni seară a „tricolorilor”.


  • 2,32 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2 solist” la meciul Kosovo – România

ADVERTISEMENT