Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Jucătorul pe care Cârțu l-ar da afară acum de la Craiova. „Îmi pun mari întrebări despre el”

Sorin Cârțu, neiertător cu un jucător important al Universității Craiova. Nu crede că ar trebui să mai joace pentru „lei”.
13.12.2023 | 22:13
Jucatorul pe care Cartu lar da afara acum de la Craiova Imi pun mari intrebari despre el
Universitatea Craiova a plătit pentru Alexandru Ișfan celor de la FC Argeș suma de 650.000 de euro. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu a analizat Universitatea Craiova după înfrângerea de la Hermannstadt. Fostul președinte din Bănie l-a criticat dur la FANATIK SUPERLIGA pe un jucător al lui Ivailo Petev.

Sorin Cârțu îl desființează pe Alexandru Ișfan: „Cât de greșit s-a făcut acest transfer”

Sorin Cârțu consideră că Universitatea Craiova are o bancă de rezerve foarte slabă: „Schimbările n-au adus nimic. Noi, care eram obișnuiți cu altceva. Altă dată a fost banca la meciul cu Petrolul, când citeai parcă îi preferai mai mult pe ăia de la bancă. Sunt și multe accidentări, asta e, să vedem”. 

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor a pus însă tunurile în special pe un jucător. Este vorba despre un mijlocaș ofensiv adus pe 650.000 de euro: „Sunt în continuare dezamăgit și îmi pun întrebări vis a vis de Ișfan, cât de greșit s-a făcut acest transfer și dacă ar trebui să mai facă parte din echipa asta”.

Cârțu propune ca ultimă soluție un împrumut pentru extrema dreaptă în vârstă de 23 de ani: „Poate băgat undeva, un schimb undeva… În orice caz, acolo trebuie gândit acolo un jucător care chiar să își pună amprenta.

ADVERTISEMENT

Pentru banii care s-au dat pentru acest jucător… Nu justifică nimic prestațiile pe care le are”, a fost analiza dură a lui „Sorinaccio” de la FANATIK SUPERLIGA.

Sorin Cârțu: „Au fost mulți jucători care sunt deficitari la faza a doua”

Sorin Cârțu nu a avut așteptări mari încă de când a văzut primul unsprezece trimis de Ivailo Petev: „Eu de când am văzut formația mi s-a părut că era o echipă expusă. Dar mă gândesc că toate au fost făcute așa și forțat de niște împrejurări. Ne-au lipsit foarte mulți jucători, trei fundași centrali și un fundaș dreapta.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, trebuie să vedem și realitatea. Este dificil să fi făcut o formație echilibrată. A fost una cu risc, în prima repriză mie mi-a plăcut cum s-au desfășurat. A fost o dinamică bună și din partea noastră și a Sibiului. Am avut ocazii bune cu dubla lui Ivan și putea să dea un alt curs partidei.

Dar repriza a 2-a, practic s-a revenit la temerile mele dinainte de meci când am văzut o echipă riscantă pentru o partidă cu Sibiu, o echipă care aleargă mult și acoperă terenul.

ADVERTISEMENT

Au fost mulți jucători care sunt deficitari la faza a doua. Mă gândesc nici Mitriță nu face faza dublă bine, nici Roguljic, la fel și cel U21. Plus, Kurtic știm raportul pe care îl dă. Până la urmă s-a văzut în repriza secundă s-a început foarte prost prin ocazia lui Paraschiv”.

Ce i-a lipsit Universității Craiova

La ambele goluri s-a văzut lipsa mijlocașului central defesniv. Am sperat să facă lucrul acesta Kurtic dar nu a reușit. Sunt probleme de plasament. Pentru mine nu e o surpriză, încă o dată îmi dovedește că nu e jucătorul care să impună ritm și să tragă echipa.

Era un moment dificil în care echipa a trebuit să aibe anumite mutări cu Crețu pus fundaș central. Lipsa fundașilor centrali. Lipsa lui Screciu. Putea să fie Mateiu în locul lui Kurtic, nu neapărat Screciu. Mie îmi place Screciu și ca fundaș central dă o siguranță în compartimentul de apărare.

Golurile s-au luat pe un plasament greșit. Acolo când ajunge Iancu să tragă uitați-vă că vine direct pe fundașii centrali, execută cum vrea, nu are nici un fel de presiune din partea nimănui. La fel și la golul doi, o prezență la mijloc era necesară a unui mijlocaș central defensiv

Horia Ivanovici și invitații săi te așteaptă în fiecare luni, marți și vineri LIVE la FANATIK SUPERLIGA de la 10:30, EXCLUSIV pe homepage-ul FANATIK.RO. Emisiunea va difuzată ÎN PREMIERĂ pe Facebook și YouTube la ora 17:30.

Rapid player

ADVERTISEMENT