Life

Județul din România conectat la două autostrăzi și cu aeroport. Vor apărea și multe locuri de muncă

Singurul județ din România conectat la două autostrăzi. În curând, de aici vor fi operate și zboruri către spațiul Schengen.
04.03.2024 | 12:28
Judetul din Romania conectat la doua autostrazi si cu aeroport Vor aparea si multe locuri de munca
Singurul județ din România conectat la două autostrăzi. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

România este o țară a contrastelor. În timp ce unele județe par uitate de lume, la polul opus, la noi în țară există un județ care se poate lăuda cu două autostrăzi. Cu o asemenea dezvoltare și infrastructură, nu este de mirare că oricine își dorește să ajungă aici.

Iașiul, unul dintre cele mai dezvoltate județe din România

Nu multă lume știe, dar în România există un județ care se poate înscrie cu succes pe lista celor mai dezvoltate așezări de la noi. Este vorba despre un județ unde se află al doilea mare aeroport din România și care este conectat la două autostrăzi.

ADVERTISEMENT

Dacă nu v-ați dat seama despre ce județ este vorba, nu mai prelungim suspansul. Iași este singurul județ din România care va fi legat la două autostrăzi, odată cu autostrăzile A7 și A8.

Infrastructura este unul dintre factorii principali care determină gradul de dezvoltare al unei zone. Dincolo de faptul că facilitează circulația persoanelor și a mărfurilor, infrastructura județului Iași contribuie și la dezvoltarea economică.

ADVERTISEMENT

Iașiul stă foarte bine la acest capitol și se poate lăuda și cu cel mai mare nod rutier turbion de la noi din țară. Aici, pe lotul 3 al autostrăzii A7 se va construi respectivul nod, situat la sud de Pașcani.

Aeroportul Iași va începe să opereze zboruri către țări din spațiul Schengen

Nodul rutier turbion va avea o suprafață de 220 de hectare și va cuprinde 8 bretele, 5 podețe și 12 pasaje, dintre care 8 vor fi pe A7 și 4 pe A8. Acest nod contribuie și mai mult mai dezvoltarea județului Iași, făcându-l singurul din România conectat la două autostrăzi, respectiv A7 și A8.

ADVERTISEMENT

”Pe lângă conexiunea rutieră cu sudul țării, Autostrada Moldovei și Autostrada Unirii vor aduce șanse imense pentru dezvoltarea județului nostru”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, potrivit dcnews.ro.

Județul Iași nu stă bine doar la capitolul transport terestru. În Iași se află cel de-al doilea mare aeroport din țară, după cel din București. La finalul acestei luni se va deschide și terminalul T4 și va începe operarea zborurilor în spațiul Schengen.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au declarat că fac toate demersurile necesare pentru ca deschiderea terminalului să aibă loc la termenul promis. În continuare, zborurile către statele care nu fac parte din spațiul Schengen vor fi operate din terminalul T3.

”Avem o provocare foarte mare. Acum suntem obligaţi să facem paşi mai rapizi pentru a deschide terminalul T4, pentru a putea avea zboruri Schengen. Până atunci vom depune toate eforturile să facem terminalul operaţional”, a spus directorul aeroportului, potrivit agerpress.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: