News

Jumătate de tonă de cocaină, depistată în cutii de banane, în Ilfov. Un ofițer antidrog dezvăluie eroarea traficanților

Captură impresionantă de droguri în România: o jumătate de tonă de cocaină, depistată în cutii de banane, în Ilfov. Un ofițer antidrog explică eroarea traficanților.
30.07.2021 | 08:35
Jumatate de tona de cocaina depistata in cutii de banane in Ilfov Un ofiter antidrog dezvaluie eroarea traficantilor
ADVERTISEMENT

Captură uriașă de droguri în județul Ilfov. O jumătate de tonă de cocaină a fost descoperită într-un transport de banane care a trecut prin portul Constanța și, conform procurorilor DIICOT, a ajuns într-un depozit de fructe și legume din județ.

Potrivit oamenilor legii, valoarea estimată a drogurilor pe piața neagră ar fi în jurul a 25 de milioane de euro, se arată într-un comunicat oficial.

ADVERTISEMENT

Un ofițer antidrog dezvăluie însă eroarea uriașă comisă de traficanți. Din spusele acestuia, marfa avea, de fapt, alte destinații decât România.

Jumătate de tonă de cocaină, depistată în cutii de banane, în Ilfov

Cocaina descoperită în această săptămână era ambalată în pachete de 10 kilograme care, la rândul lor erau ambalate în cutii de banane. Ofițerii DIICOT au găsit 40 de astfel de cutii.

ADVERTISEMENT

”La data de 26.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost sesizați de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO București cu privire la faptul că, într-un depozit de pe raza județului Ilfov, a fost depistată o cantitate de 503 kilograme cocaină disimulată în 35 de baxuri de banane”, se precizează în comunicatul procurorilor.

Cantitatea uriașă de droguri a fost descoperită într-un depozit de legume și fructe din Chiajna, județul Ilfov.

ADVERTISEMENT

Din datele oferite de procurori, cocaina ar fi provenit din Columbia, de unde ar fi călătorit pe mare spre România.

Deocamdată nu este foarte clar cum a ajuns cocaina din portul Constanța până în Ilfov, dacă este un transport supravegheat sau dacă este vorba despre o neglijență la controlul făcut în vamă.

ADVERTISEMENT

În continuare, polițiștii și procurorii antridrog încearcă să afle cine e în spatele acestui transport și care era destinația drogurilor.

Ofițer antidrog: ”România nu e o țară de destinație pentru această cocaină”

Un ofițer antidrog explică modul în care a ajuns această cantitate uriașă de droguri în România. Țara noastră nu este o destinație pentru această cocaină.

”Are o puritate foarte mare. Cel mai probabil a ajuns aici printr-o serie de întâmplări pe care le investigăm. România nu e o ţară de destinaţie pentru această cocaină”, spune specialistul, conform ObservatorNews.

Astfel, cel mai probabil, traficanţii ar fi comis o eroare uriașă: au încurcat bananele. În România urma să ajungă un asemenea transport cu fructe. Pe de altă parte, drogurile erau aşteptate în altă parte.

ADVERTISEMENT
Tags: