News

Șofer român de TIR, 5 ani de închisoare şi o amendă de 1,7 milioane de euro. A fost prins cu aproape o tonă de droguri

Un șofer român de TIR a fost condamnat la 5 ani de închisoare şi a primit o amendă de 1,7 milioane de euro, după ce a fost prins cu aproape o tonă de droguri.
24.05.2021 | 10:12
Sofer roman de TIR 5 ani de inchisoare si o amenda de 17 milioane de euro A fost prins cu aproape o tona de droguri
ADVERTISEMENT

Un român în vârstă de 50 de ani, care lucra ca șofer pe TIR, a fost condamnat vineri la 5 ani de închisoare cu executare şi a primit o amendă uriașă, de 1,7 milioane de euro.

Acesta a fost prins cu 900 de kilograme de canabis, la frontiera Perthus din sudul Franței. Drogurile erau ascunse printre lăzile cu lămâi.

ADVERTISEMENT

Șofer român de TIR, prins cu aproape o tonă de droguri, condamnat la 5 ani de închisoare în Franța

Presa franceză informează că cetățeanul român plecase cu camionul său din Spania, luni, 17 mai, şi trebuia să ajungă în Germania.

În aceeași zi, acesta a fost prins și arestat de agenții vamali lângă Le Perthus, imediat după ce intrase în Franța din Spania, fiind prins cu aproape o tonă de canabis ascuns într-o încărcătură plină cu lămâi.

ADVERTISEMENT

Justiția din Franța a demarat în timp record procedurile juridice în acest caz. Astfel, la 4 zile după ce a fost arestat, pe 17 mai, românul a fost judecat și condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, scrie publicația France Bleu.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, acesta a primit și o amendă vamală de 1,7 milioane de euro, valoarea de piață a drogurilor pe care le transporta.

ADVERTISEMENT

Șoferul român de TIR, 10 ani interdicție pe teritoriul Franței

Pedeapsa românului nu se reduce la închisoare și amenda uriașă. După ce își va ispăși pedeapsa după gratii, conaționalul nostru va suporta și interdicția de a intra 10 ani pe teritoriul francez.

Pe lângă cele 900 de kilograme de canabis, împachetate în baloți și ascunse printre lăzile cu lămâi, vameșii au mai descoperit și 60 de kg de canabis frunze.

ADVERTISEMENT

Numai pe parcursul anului 2020, vameşii din Perpignan au confiscat un total de 9,4 tone de stupefiante, mai scrie sursa citată.

Alt șofer român de TIR, implicat într-un eveniment tragic în Franța

Recent, tot în Hexagon, un alt șofer român de TIR a fost înjunghiat mortal cu o sabie, sub privirile îngrozite ale soției. Evenimentul a avut loc pe o autostradă din Franța, într-o parcare din nordul țării, în urmă cu o săptămână.

Conaționalul nostru i-a spus soţiei că merge până la toaletă și să verifice încărcătura din vehicul. După ce a coborât și a ajuns în spatele camionului, Mihai a fost atacat cu sabia de un individ.

ADVERTISEMENT
Tags: