Fotbal international

Jurgen Klinsmann, nemilos la adresa Iranului după prima victorie la Campionatul Mondial din Qatar: „Sunt în permanență în urechea arbitrilor”

Jurgen Klinsmann a fost nemilos la adresa Iranului după prima victorie obținută la Campionatul Mondial din Qatar împotriva Țării Galilor, scor 2-0.
25.11.2022 | 23:00
Jurgen Klinsmann nemilos la adresa Iranului dupa prima victorie la Campionatul Mondial din Qatar Sunt in permanenta in urechea arbitrilor
Jurgen Klinsmann, nemilos la adresa Iranului după prima victorie la Campionatul Mondial din Qatar. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Iran s-a impus în duelul cu Țara Galilor cu două goluri marcate în prelungirile meciului, mai exact în minutul 90+8, prin Roozbeh Chesmi și în minutul 90+11, prin Ramin Rezaeian.

Jurgen Klinsmann, nemilos la adresa Iranului după prima victorie la Campionatul Mondial din Qatar

Jurgen Klinsmann, fostul selecționer al Germaniei și al SUA, a avut un atac dur la adresa Iranului după prima victorie la Campionatul Mondial din Qatar în fața Țării Galilor.

ADVERTISEMENT

Klinsmann este de părere că naționala lui Carlos Queiroz a abordat o tactică în afara terenului, în care să „lucreze” arbitrul în timpul confruntării:

„Carlos se potrivește foarte bine cu echipa națională și cu cultura lor, a eșuat în America de Sud cu Columbia și apoi nu a reușit să se califice cu Egiptul, iar el a venit chiar înainte de Cupa Mondială cu Iranul, unde a lucrat mult timp.

ADVERTISEMENT

Nu este o coincidență, face parte din cultura lor, din modul în care joacă”.

„Au ‘lucrat’ arbitrul. Îl lucrează pe arbitrul de linie și pe al patrulea oficial, sunt în permanență în urechea lor. Au fost multe incidente pe care noi nu le-am văzut la TV.

Aceasta este cultura lor, te scot din joc. Ar fi fost diferit cu un alt arbitru. Ei au cinci persoane în jurul arbitrului. Acest lucru nu a fost deloc în favoarea Țării Galilor”, a mai spus Jurgen Klinsmann.

ADVERTISEMENT

Wayne Hennessey, doar al treilea portar din istoria Cupei Mondiale care e eliminat

Wayne Hennessey, portarul Țării Galilor, a fost eliminat în minutul 86 al partidei cu Iran după o intrare dură și imprudentă asupra unui adversar.

El este abia al treilea portar din istoria Cupei Mondiale care primește cartonașul roșu, fiind de altfel și primul jucător eliminat de la această ediție a Campionatului Mondial.

ADVERTISEMENT

Gianluca Pagliuca, fostul portar al Italiei, a fost primul goalkeeper eliminat de la o Cupă Mondială în 1994, iar cel de-al doilea portar eliminat a fost sud-africanul Itumeleng Khune în 2010.

ADVERTISEMENT