News

Jurgen Klopp s-a certat în direct cu televiziunile: „Da, s-a rupt și Milner. Felicitări vouă!”

28.11.2020 | 18:19
Jurgen Klopp sa certat in direct cu televiziunile Da sa rupt si Milner Felicitari voua
ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, a lansat un atac dur la adresa televiziunilor din Anglia, pe care le acuză că ar fi de vină pentru numeroasele accidentări din lotul „cormoranilor”.

După egalul 1-1 de la Brighton, neamțul a intrat într-un dialog aprins cu reporterul televiziunii BT Sport. El acuză televiziunile că programează meciurile lui Liverpool într-o manieră deloc convenabilă pentru club.

ADVERTISEMENT

Cu ocazia duelului de sâmbătă, 28 noiembrie, s-a lovit și James Milner. Fostul fotbalist al lui Manchester City a suferit o accidentare la coapsă.

Jurgen Klopp, în război cu televiziunile. Val de accidentări la Liverpool

Între Jurgen Klopp și Dan Petrescu există mai multe asemănări decât ar crede mulți oameni. Ambii sunt conectați cu universul Premier League, ambii au câștigat titlul în ediția precedentă a campionatelor în care antrenează și amândoi dau vina pe alții pentru problemele propriilor echipe.

ADVERTISEMENT

Dacă „Bursucul”  îi acuză pe arbitri și pe conducătorii incapabili să îi asigure un lot suficient de stufos, neamțul lui Liverpool se află în război cu adversarii dar mai ales cu televiziunile din Anglia. Acesta dă vina pe deținătorii drepturilor TV pentru valul de accidentări apărute la echipa sa.

Numărul loviților din tabăra „cormoranilor” a crescut enorm în ultimele luni. S-au accidentat van Dijk, Shaqiri, Oxlade-Chamberlain, Joem Matip, Keita, Joe Gomez, Alexander-Arnod și Thiago Alcantara. Pe lângă aceste probleme, Klopp a trebuit să se confrunte și cu o criză provocată de pandemiea de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Mohamed Salah a ratat un meci după ce s-a infectat cu noul coronavirus la nunta fratelui său, acolo unde a dansat printre zeci de oameni care l-au purtat pe brațe. Și Alcantara a lipsit o perioadă din cauza virusului. Chiar dacă există foarte multe voci care îl acuză pe Klopp că de vină pentru șubrezimea fizică a fotbaliștilor săi sunt metodele de pregătire alese, neamțul susține că vina aparține celor care stabilesc orele de disputare ale meciurilor.

Ce acuză Jurgen Klopp: „Cum să joci la 12:30?”

Nemulțumirile lui Jurgen Klopp se leagă de modul în care sunt programate partidele din Premier League. Programul acestui sezon este cu adevărat infernal pentru echipele mari din Anglia, care dau o mulțime de jucători și la loturile naționale, dar sunt implicate și în competițiile continentale.

ADVERTISEMENT

Cormoranii au evoluat miercuri seară pe teren propriu, în Liga Campionilor, de la ora locală 20:00. Peste doar două zile și jumătate, ei au trebuit să intre din nou pe teren, de această dată la Brighton. Liverpool a jucat pe terenul „pescărușilor” de la ora locală 12:30, iar Klopp a fost extrem de nemulțumit. El a acuzat televiziunile care au optat pentru această oră că sunt de vină pentru accidentarea lui James Milner, înlocuit în minutul 74.

„Da, e lovit la coapsă, felicitări. Nu ție, personal, dar lucrezi pentru televiziune, nu? Coapsă! Ce surpriză! Și chiar și adversarii au avut parte de accidentări din cauza vremurilor pe care le trăim. Întrebați-l pe Chris Wilder (n.r. managerul lui Sheffield United, care nu crede că ar trebui să se permită efectuarea a cinci schimbări într-o partidă) despre situația aceasta.

BT Sport a ales ora 12:30 pentru disputarea meciului, voi ați făcut-o! Voi alegeți ora 12:30 pentru meciurile noastre. Sunt vremuri grele. E foarte periculos pentru jucători să îi pui să intre pe teren sâmbătă la 12:30 după ce au jucat miercuri seară. Când am vorbit despre revenirea la cinci schimbări, 55% sau chiar 60% dintre manageri au fost de acord, dar nu s-a întâmplat nimic.

Chris Wilder sau nu știu cine, continuă să spună că sunt eu egoist. Cred că toate lucrurile arată faptul că el e egoist, dar nu asta contează. Dacă aveam cinci schimbări azi, îl băgam pe Kostas în locul lui Robertson ca să-l odihnesc, să-l salvez. Nu are treabă cu tacticile, e vorba despre a salva jucătorii. Vom vedea ce se va mai întâmpla până în decembrie”, i-a transmis Jurgen Klopp lui Des Kelly, reporterul televiziunii BT Sport, informează talksport.

Programul dificil al echipelor din Anglia nu este o noutate și a fost acuzat de mai mulți manageri în trecut, printre care și Pep Guardiola sau Jose Mourinho. Des Kelly, reporterul BT Sport, nu a ezitat să îi ofere câteva replici tăioase lui Klopp și a aruncat responsabilitatea programărilor chiar pe umerii cluburilor din Premier League.

„Poate că lovești într-o țintă greșită. Noi doar transmitem meciurile, respectăm regulile stabilite de Premier League. Organizatorii Premier League fac regulile, adică cluburile. Poate ar trebui să discuți despre orele partidelor cu oamenii de la cluburi. Ei au ales ora asta de disputare inclusiv pentru partida de astăzi. Cine transmite meciurile susține competiția, o ajută. Vorbește cu cei care ar trebui să asigure trecerea la cinci schimbări”, au fost replicile reporterului.

Conflict cu Mohamed Salah? Egipteanul a ieșit nervos și a refuzat să îl privească pe manager

Problemele lui Jurgen Klopp nu se rezumă doar la accidentări. Neamțul de pe banca lui Liverpool pare a se afla în conflict cu egipteanul Mohamed Salah, cel pe care l-a înlocuit în minutul 64 al partidei de la Brighton. În locul său a intrat Sadio Mane, iar Salah a gesticulat nervos când și-a văzut numărul pe tabela ce indica schimbarea.

„Salah s-a supărat, dar a jucat și în UCL cu Atalanta, după ce a fost bolnav de coronavirus și a stat în izolare fără să se antreneze. A jucat și azi și nu am vrut să risc, de aceea l-am scos”, a argumentat Klopp.

Neamțul a fost supărat și pe parcursul partidei, certându-se de multe ori cu cel de-al patrulea oficial al partidei. Prin intermediul tehnologiei VAR, arbitrii meciului au luat câteva decizii extrem de importante, toate în defavoarea lui Liverpool. Dar, în același timp, toate corecte.

Două goluri anulate și un penalty dictat cu VAR pentru Brighton au fost deciziile care l-au enervat pe Klopp. Meciul s-a încheiat 1-1, după ce Jota a deschis scorul în minutul 60, iar Gross a egalat din penalty, în minutul 90+3.

ADVERTISEMENT
Tags: