Sport

Jurgen Klopp vs Pep Guardiola: cum arată „războiul” trofeelor dintre cei doi antrenori care s-au înfruntat în Liverpool – Manchester City

FANATIK vă prezintă cifrele „războiului” dintre Jurgen Klopp și Pep Guardiola înaintea derby-ului Liverpool - Manchester City.
03.10.2021 | 16:22
Jurgen Klopp vs Pep Guardiola cum arata razboiul trofeelor dintre cei doi antrenori care sau infruntat in Liverpool  Manchester City
Jurgen Klopp vs Pep Guardiola: cum arată „războiul” trofeelor dintre cei doi antrenori înainte de Liverpool - Manchester City
ADVERTISEMENT

Liverpool și Manchester City s-au  întâlnit duminică, în etapa 7 din Premier League. Partida a avut loc pe stadionul „Anfield”. S-a terminat 2-2, după un meci spectaculos.

Mohamed Salah a reușit unul dintre cele mai frumoase goluri din 2021 în Premier League.

Jurgen Klopp vs Pep Guardiola: de unde a început rivalitatea dintre cei doi „coloși”

Rivalitatea dintre Jurgen Klopp și Pep Guardiola datează încă din perioada în care cei doi tehnicieni activau în fotbalul german.

ADVERTISEMENT

În Germania, Jurgen Klopp le-a antrenat pe echipa de tineret a lui Frankfurt (1988-1989), FSV Mainz (2001-2008) și Borussia Dortmund (2008-2015). Acesta reușise să formeze o echipă extraordinară la Borussia Dortmund, care a cucerit două titluri de campioană consecutive, în sezoanele 2010/2011 și 2011/2012. Însă, parcursul extraordinar al galben-negrilor s-a oprit odată cu venirea lui Pep Guardiola, în 2013, la „cârma” lui Bayern Munchen.

Practic, din momentul în care Guardiola a fost instalat la Munchen, a început era de dominație a lui Bayern Munchen, formația bavareză reușind să cucerească titlul de campioană a Germaniei constant din 2013 și până în prezent.

ADVERTISEMENT

În 2015, Jurgen Klopp a părăsit-o pe Borussia Dortmund și a dat curs ofertei de la Liverpool. Un an mai târziu, Pep Guardiola l-a urmat pe Klopp în Premier League, după ce a semnat cu Manchester City.

Jurgen Klopp vs Pep Guardiola: cum arată „războiul” trofeelor

La capitolul trofee câștigate, Pep Guardiola îi este net superior rivalului Jurgen Klopp. Mai exact, actualul tehnician de la Manchester City are 33 de trofee în palmares, în timp ce Jurgen Klopp deține 11 trofee.

ADVERTISEMENT

Din postura de antrenori, Jurgen Klopp și Pep Guardiola s-au confruntat în 21 de partide. Ambii au câștigat nouă partide, în timp ce trei meciuri s-au terminat la egalitate. Trebuie menționat faptul că Jurgen Klopp este antrenorul contra căruia Pep Guardiola a înregistrat cele mai multe eșecuri, din întreaga sa carieră.

Pep Guardiola: „Jurgen Klopp m-a provocat să fiu la un alt nivel!”

Înaintea marelui derby de sâmbătă, Pep Guardiola a vorbit în termeni laudativi despre Jurgen Klopp, spunând că echipele pregătite de acesta l-au ajutat să devină un antrenor mai bun.

ADVERTISEMENT

„Echipele pregătite de către Jurgen Klopp m-au ajutat să devin un antrenor mai bun. M-a provocat să fiu la un alt nivel, să demonstrez, să fiu mai bun.

Acesta este motivul pentru care încă mai practic această meserie. În ultimii patru ani, de fiecare dată am fost amândoi în top.

Este cel mai mare compliment faptul că ambele cluburi au fost acolo. În Premier League sunt multe echipe care pot lupta pentru titlu”, a spus Guardiola, citat de BBC.

Jurgen Klopp: „Trebuie să jucăm foarte bine pentru a avea o șansă!”

În aceeași notă, Jurgen Klopp a declarat faptul că Manchester City este cea mai bună echipă din Europa, în acest moment.

„Meciul cu Liverpool este unul special în fiecare an. Doar dacă ești cea mai bună versiune poți avea o șansă. Trebuie să jucăm foarte bine pentru a avea o șansă, dar vom juca pe Anfield.

Abia aștept! Manchester City este probabil cea mai bună echipă în Europa în acest moment. Săptămâna trecută, au jucat cu Chelsea și toată lumea a vorbit despre cât de bună e Chelsea, ceea ce e adevărat, dar Manchester City a fost echipa mai bună în acea zi.

Trebuie să câștigăm meciul, să înscriem goluri, dar trebuie să ne apărăm la cel mai înalt nivel pentru a rămâne în joc și pentru a face diferența”, a spus Jurgen Klopp, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT