Sport

Karim Benzema, încă un record stabilit după Supercupa Europei. A intrat definitiv în istoria lui Real Madrid

Karim Benzema (34 de ani), atacantul lui Real Madrid, a reușit să stabilească un nou record după Supercupa Europei cu Eintracht Frankfurt, câștigată cu 2-0.
11.08.2022 | 09:56
Karim Benzema inca un record stabilit dupa Supercupa Europei A intrat definitiv in istoria lui Real Madrid
ADVERTISEMENT

Real Madrid a câștigat cu 2-0 Supercupa Europei disputată la Helsinki (Finlanda) în fața lui Eintracht Frankfurt.

Karim Benzema a câștigat pentru a cincea oară Supercupa Europei

Karim Benzema a ajuns la cinci Supercupe ale Europei câștigate și l-a depășit pe Raul Gonzales în clasamentul all-time al golgheterilor trupei “blanco”.

ADVERTISEMENT
Clasament golgeteri Real Madrid
Clasament golgheteri Real Madrid

Câștigătoarea UEFA Champions League s-a impus în fața germanilor după golurile reușite de David Alaba (37’) şi Karim Benzema (65’).

Atacantul naționalei Franței a fost desemnat cel mai bun jucător al ediției precedente a Ligii Campionilor și este principalul favorit la câștigarea Balonului de Aur.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema a devenit al doilea cel mai bun marcator din istoria lui Real Madrid

Benzema a ajuns la 324 de goluri marcate pentru „los blancos” și a rămas singur pe poziţia a doua în topul celor mai buni marcatori din istoria clubului, după ce l-a depășit pe Raul Gonzalez (323 de goluri).

Liderul absolut în materie goluri pentru Real Madrid rămâne în continuare starul portughez Cristiano Ronaldo, cu 450 de goluri.

ADVERTISEMENT

Francezul este golgheterul ediției trecute a Champions League, cu 15 goluri. Benzema a marcat și 27 de goluri în La Liga.

Benzema, cel mai bun marcator în 2022 din top 5 campionate din Europa

Karim Benzema este cel mai bun marcator și în 2022 din cele mai importante campionate ale Europei: Anglia, Spania, Italia, Germania și Franța.

ADVERTISEMENT

Atacantul lui Real Madrid a marcat 25 de goluri, cu unul mai mult decât starul lui PSG, Kylian Mbappe.

Karim Benzema are 14 trofee importante la Real Madrid

Karim Benzema a câștigat de cinci ori UEFA Champions League cu Real Madrid, la care a adăugat și cinci Supercupe ale Europei.

Francezul mai are în palmares și patru titluri de campion în La Liga și joacă la Real din 2009.

Real Madrid debutează în noul sezon din La Liga în deplasare, împotriva celor de la Almeira, duminică, 14 august, de la ora 23:00.

Karim Benzema, nominalizat de un rival la Balonul de Aur

Karim Benzema a câștigat al 30-lea trofeu la Real Madrid, iar Lionel Messi îl nominalizează pe rivalul său la Balonul de Aur:

„Anul acesta, Benzema merită să câștige Balonul de Aur. Nu există nicio îndoială. A câștigat titlul și Champions League, nu este nicio îndoială”, a declarat argentinianul, citat de AS.com.

ADVERTISEMENT