Sport

Karim Benzema, plângere împotriva unui activist de extremă dreapta. Starul lui Real Madrid, acuzat de relații apropiate cu jihadiști

Karim Benzema trăiește cel mai bun sezon al său la Real Madrid, dar are probleme în viața privată din cauza unui activist de extremă dreapta care îl acuză că are relații cu jihadiști.
05.05.2022 | 18:27
Karim Benzema plangere impotriva unui activist de extrema dreapta Starul lui Real Madrid acuzat de relatii apropiate cu jihadisti
Karim Benzema trăiește cel mai bun sezon al său la Real Madrid, dar are probleme în viața privată din cauza unui activist de extremă dreapta care îl acuză că are relații cu jihadiști. Sursă foto: EPA-EFE/Juanjo Martin
ADVERTISEMENT

Internaționalul francez i-a dus pe ”galactici” în finala Champions League cu penalty-ul obținut și transformat în prelungirile meciului retur cu Manchester City.

Un activist de extremă dreapta, chemat în judecată de Karim Benzema

Însă nu toate merg ca pe roate pentru Karim Benzema, care în Franța a fost acuzat în mai multe rânduri de un activist de extremă dreapta de legături cu jihadiști în postări pe care le-a avut pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Starul lui Real Madrid a luat imediat măsuri în acest caz, iar Le Parisien anunță că fotbalistul a depus plângere pentru defăimare împotriva lui Damien Rieu, militant al Reconquete, partidul lui Eric Zemmour.

Primul mesaj al lui Rieu menţionat în plângere a fost postat în octombrie 2020. Atunci, Rieu a scris pe Twitter: ”Interesant să descoperim că Benzema merge la imamul Nourdine Mamoune, care tocmai ce a fost percheziţionat…”. El a ataşat o fotografie în care Karim Benzema apare alături de Nourdine Mamoune, imamul din Meaux.

ADVERTISEMENT

În noiembrie 2020, Damien Rieu a postat un nou mesaj despre jucătorul lui Real Madrid: ”Cred că Benzema vrea să ne transmită un mesaj”. El a ataşat o fotografie cu atacantul având arătătorul în sus, alături de imagini cu jihadişti făcând acelaşi gest.

Damien Rieu a mai avut probleme cu legea

Avocatul jucătorului, Sylvain Cormier, s-a arătat la acea vreme indignat de aceste comentarii și le-a cerut președintelui Emmanuel Macron și ministrului de Interne Gerald Darmanin să se sesizeze.

ADVERTISEMENT

”Activistul recidivist de extremă dreapta Damien Lefevre (n.r. – numele real al lui Damien Rieu) alimentează ura, ultimul său tweet pune semnul egal între Karim Benzema și un terorist. Ar trebui să așteptăm o nouă dramă ca să reacționăm?”, spunea avocatul lui Benzema.

Damien Rieu va trebui să se prezinte în fața instanţei din Lyon la 23 mai. La aflarea veștii că a fost dat în judecată acesta a catalogat acțiunea lui Benzema ca ”o procedură clasică de intimidare”. Apoi el a făcut o nouă postare pe Twitter în care a scris: ”Karim vrea să mă facă să tac… spuneţi-i că am câştigat toate procesele”.

ADVERTISEMENT

Rieu a fost condamnat în primă instanță pentru că a intrat pe acoperișul unei moschei din Poitiers în 2012 împreună cu alți activiști și pentru că a participat la o operațiune împotriva imigranților în 2018. În ambele cauze a fost achitat în apel.

ADVERTISEMENT