Sport

Karim Benzema, printre cei mai slabi jucători din Real Madrid – Barcelona 0-1. Ce notă a primit francezul și cine a fost omul meciului

Karim Benzema a fost unul dintre jucătorii care au dezamăgit în Real Madrid - Barcelona 0-1, meci ce a contat pentru turul semifinalei Cupei Spaniei.
03.03.2023 | 01:58
Karim Benzema printre cei mai slabi jucatori din Real Madrid  Barcelona 01 Ce nota a primit francezul si cine a fost omul meciului
Notele acordate de presa spaniolă după Real Madrid - Barcelona 0-1. foto: hepta
ADVERTISEMENT

Barcelona s-a impus cu 1-0 pe terenul lui Real Madrid, într-un meci contând pentru turul semifinalei Cupei Spaniei, însă spectacolul la care se așteptau milioanele de microbiști a lipsit cu desăvârșire. Am asistat la un joc închis, cu puține faze de poartă, decis de o eroare a apărării „galacticilor”, care și-au înscris în propria poartă prin Militao.

Karim Benzema, notat cu „zero” de spaniolii de la Marca. Și alți jurnaliști l-au văzut printre cei mai slabi oameni de pe teren

„La pomul lăudat să nu te duci cu sacul”, spune un vechi proverb care se potrivește de minune cu ce s-a întâmplat joi seara la „El Clasico”. Un joc slab etalat de cele două echipe, mai ales din partea gazdelor, care au reușit contraperformanța de a nu expedia nici măcar un singur șut pe spațiul porții lui ter Stegen.

ADVERTISEMENT

Și vorbim de jucători care valorează zeci, poate chiar sute, de milioane de euro. Și care au la activ trofee cărora nu le mai țin minte numărul, inclusiv Ligi ale Campionilor. Drept pentru care și notele pe care le-au primit din partea jurnaliștilor au fost pe măsură.

Așa cum era de așteptat, cei mai criticați au fost „galacticii”. Și în special vedetele din ofensivă, altădată punctul forte al trupei lui Carlo Ancelotti. Care, să nu uităm, în urmă cu numai o săptămână, înscria de nu mai puțin de cinci ori pe „Anfield” în fața lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

Cei mai drastici au fost ziariștii de la cotidianul spaniol Marca, de altfel o publicație apropiată celor de la Real Madrid. Însă acum nu s-a mai ținut cont de simpatii, notele oferite fiind unele de corigență. Cel mult o stea (din maxim 5 posibile) pentru aproape toți jucătorii „blanco”.

Au existat însă și trei excepții. Care nu au primit nici o stea amărâtă!!! Au avut această „onoare” Benzema, Vinicius și Carvajal, tocmai oamenii de bază ai lui Ancelotti, Primii doi au fost inexistenți pe plan ofensiv, în timp ce al treilea a greșit grav la faza unicului gol al meciului, când i-a pus o minge pe tavă lui Kessie, iar acesta l-a obligat pe Militao să-și înscrie în proprie poartă.

ADVERTISEMENT
note real barcelona
Notele acordate de Marca după Real Madrid – Barcelona 0-1

Un pic mai indulgenți au fost cu Benzema cei de la Fotmob, care l-au văzut pe francez doar al doilea cel mai slab om al meciului. L-au notat cu 6,3, la fel ca pe Courtois, în timp ce lui Nacho i-au dat nota 6,2.

Frenkie De Jong, cel mai bun om de pe teren în Real Madrid – Barcelona 0-1

Chiar dacă a câștigat pe terenul marii rivale și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în finală, nici Barcelona nu a strălucit în meciul de joi seară. Așa că nici notele primite de la Marca de jucătorii catalani nu au fost foarte mari.

ADVERTISEMENT

Doar trei fotbaliști ai oaspeților au primit câte trei stele, alți doi câte două, iar restul au trebuit și ei să se mulțumească doar cu câte o stea. Semn că și jocul trupei lui Xavi a lăsat mult de dorit. Mai ales că doi dintre cei care au luat cel mai mare punctaj au fost fundașii Araujo și Kounde, în timp ce al treilea e mijlocașul Frenkie de Jong.

Un alt fundaș – Balde și un mijlocaș defensiv – Busquets au primit două stele, în timp ce restul jucătorilor lui Xavi au fost în rând cu adversarii de la Real.

În viziunea Marca, Frenkie de Jong a fost desemnat și omul meciului, prestația sa fiind apreciată și de către cei de la Fotmob, care l-au notat cu 7,6, și de la Sofascore, care i-au dat 7,2. În ambele situații, a fost depășit doar de Busquets.

Real Madrid a pierdut cu Barcelona, dar a surclasat-o la posesie

Deși a părăsit terenul învinsă, Real Madrid a doborât totuși un record în meciul de joi seara contra marii rivale Barcelona. „Galacticii” și-au surclasat adversarii la capitolul posesie, ceea ce pare de necrezut dacă ținem cont că celebrul tiki-taka fusese inventat chiar de gruparea „blaugrana”.

Conform statisticilor, Real Madrid a avut o posesie de 64,7%, cel mai mare procent din confruntările cu Barcelona din ultimii zece ani. Cu o posesie de doar 35,3%, echipa lui Xavi a doborât și ea un record negativ: cea mai mică posesie în ultimii zece ani în toate meciurile, din toate competițiile.

Totuși, aceste cifre sunt pur statistice. Pentru că dominarea aproape totală a Realului nu a fost concretizată în niciun fel pe tabela de marcaj, echipa lui Carlo Ancelotti nereușind să expedieze nici măcar un șut pe spațiul porții adverse.

ADVERTISEMENT