News

Kremlinul, după ce Occidentul a spus că Putin a amenințat cu arme nucleare: ”Denaturează cuvintele președintelui”

La o zi după ce voci din Occident au spus că Vladimir Putin a amenințat din nou cu folosirea de arme nucleare, Kremlinul a venit cu o replică extrem de dură.
14.03.2024 | 17:09
Kremlinul dupa ce Occidentul a spus ca Putin a amenintat cu arme nucleare Denatureaza cuvintele presedintelui
Kremlinul dezminte acuzațiile Occidentului: Putin nu a amenințat cu arme nucleare, ”declarații scoase din context”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lumea occidentală l-a acuzat pe liderul rus, Vladimir Putin, că ar fi amenințat din nou cu folosirea de arme nucleare pe frontul de luptă din estul Europei. De la Moscova a venit o reacție rapidă și extrem de dură.

Kremlinul dezminte acuzațiile Occidentului: Putin nu a amenințat cu arme nucleare, ”declarații scoase din context”

Miercuri, 13 martie, președintele rus a lăudat armamentul nuclear al ţării sale. A spus că acesta este ”mai avansat” decât cel al SUA şi a dat asigurări că arsenalul său este întotdeauna pregătit pentru un război nuclear.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru postul public de televiziune Rossia-1, liderul de la Kremlin a susținut că ”armele (n.r. inclusiv nucleare) există pentru a le folosi. Avem propriile noastre principii”, a adăugat el.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat miercuri în fața reporterilor că președintele Biden ”cu siguranță este conștient” de comentariile lui Putin. Reprezentanta Casei Albe a acuzat regimul lui Putin că apelează la o retorică nucleară ”necugetată şi iresponsabilă” asupra conflictului ucrainean.

ADVERTISEMENT

Poziția Washingtonului a fost rapid contrată de la Moscova. Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a spus că Occidentul a denaturat în mod deliberat cuvintele liderului rus despre utilizarea armelor nucleare.

Aceasta este o denaturare deliberată a contextului și o reticență de a-l asculta pe președintele Putin. De fapt, Putin nu a făcut nicio amenințare cu privire la utilizarea armelor nucleare în acest interviu. 

ADVERTISEMENT

Președintele a mai vorbit despre motivele care pot determina ca folosirea armelor nucleare să fie inevitabilă. Acestea sunt motivele care sunt indicate în documentele noastre relevante, care sunt binecunoscute în întreaga lume”, a spus Peskov, citat de Fox News.

SUA: Nu sunt semne care să indice că Rusia va folosi arma nucleară în Ucraina

În același timp, SUA nu vede o posibilă folosire a armelor nucleare de către Rusia pe frontul din Ucraina. ”Nu am văzut niciun motiv pentru a ne ajusta propria postură nucleară şi nici vreun semn că Rusia se pregăteşte să folosească o arma nucleară în Ucraina”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

ADVERTISEMENT

Doctrina militară a Rusiei prevede posibilitatea folosirii armelor nucleare în cazul unui atac asupra sa cu astfel de arme ori cu alte tipuri de arme de distrugere în masă.

ADVERTISEMENT