Sport

Kurtic, mesaj spartan înainte de FCSB – Universitatea Craiova: „Sunt un soldat”

Jasmin Kurtic este cu gândul la derby-ul FCSB - Universitatea Craiova. Mijlocașul a tras primele concluzii despre fotbalul românesc după primele două meciuri în SuperLiga.
31.08.2023 | 19:34
Kurtic mesaj spartan inainte de FCSB  Universitatea Craiova Sunt un soldat
Kurtic, mesaj spartan înainte de FCSB - Universitatea Craiova: „Sunt un soldat”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Derby-ul FCSB – Universitatea Craiova este capul de afiș al rundei cu numărul opt din SuperLiga, iar confruntarea este programată sămbătă, de la ora 21:45. Jasmin Kurtic are planuri mărețe la formația din Bănie și anunță că își dorește să pună umărul la îndeplinirea obiectivelor trasate de oficialii „alb-albaștrilor”.

Jasmin Kurtic, mesaj spartan înaintea derby-ului FCSB – Universitatea Craiova: „Sunt un soldat care trebuie să își ajute echipa”

După transferul lui Alex Mitriță la Universitatea Craiova, oficialii „alb-albaștrilor” au realizat și mutarea lui Jasmin Kurtic, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Fostul star din Seria A este antrenorul din teren de la formația din Bănie, iar suporterii așteaptă să devină o piesă de bază la trupa lui Reghecampf.

ADVERTISEMENT

Legenda slovenă și-a creat o imagine despre fotbalului românesc și din confruntările împotriva „tricolorilor” de la echipa națională și mărturisește că echipele din SuperLiga au jucători de valoare. Jasmin Kurtic anunță că se pune în slujba echipei pentru realizarea obiectivelor și își dorește să îi ajute cât de mult posibil din teren pe olteni.

„Am jucat de foarte multe ori împotriva echipei naționale a României și mi-am dat seama că naționala are jucători buni, de la calitate. Chiar și în cele două meciuri din campionat pe care le-am jucat am realizat că formațiile respective au jucători buni, dar cu toate acestea trebuie să fim o echipă bună.

ADVERTISEMENT

Trebuie să fim o echipă unită din toate punctele de vedere ca și calitate de joc, forță fizică și trebuie să ne autodepășim. Am jucat cu Alex Mitriță la PAOK, a fost primul care m-a contactat în acest sens. Nu știam foarte multe despre club înainte să vin aici.

Negocierile au mers foarte repede, dar cel mai important este că avem o misiune. Eu sunt un soldat care trebuie să își ajute echipa, antrenorul și staff-ul tehnic. Asta este ce m-a determinat să vin. Nu m-a interesat neapărat de oraș în sine, m-a interesat echipa”, a spus Jasmin Kurtic.

ADVERTISEMENT

Jasmin Kurtic: „Presiunea este un lucru normal în fotbal”. Ce spune despre titlu

Atmosfera de pe stadionul din Ghencea se anunță a fi infernală la derby-ul FCSB – Universitatea Craiova, însă presiunea tribunelor nu îl sperie pe Jasmin Kurtic. Mijlocașul anunță că fotbaliștii „alb-albaștrilor” trebuie să se acomodeze cu acești factori pentru a câștiga trofee.

„Am avut de-a lungul carierei multe meciuri cu presiune, presiunea este un lucru normal în fotbal. Trebuie să ne descurcăm cu asta mai ales dacă vrei să câștigi ceva. Până la urmă contează mai puțin dacă jucăm cu 30.000 de spectatori în tribună sau mai puțin.

ADVERTISEMENT

Presiunea este aceași în fotbal și trebuie să o gestionăm așa cum trebuie dacă vrei să câștigăm ceva la nivel de echipă. În Italia este cu totul și cu totul diferit, într-adevăr când nu ai un titlu obținut de atâția ani este și mai frumos când îl obți. Trebuie să ne facem jocul nostru, să dăm meci cu meci și să dăm totul”, a declarat internaționalul sloven.

Cu ce echipă din Italia o aseamănă Jasmin Kurtic pe Universitatea Craiova: „Este un club bine organizat”

Jasmin Kurtic are cuvinte de laudă pentru Universitatea Craiova și o aseamănă cu Atalanta din punct de vedere al condițiilor de la baza de antrenament și metodologiei. Mijlocașul a ținut și să mărturisească că oltenii trebuie să învețe să fie responsabili și uniți pe dreptunghiul verde.

„Am fost la multe cluburi foarte, foarte bine organizate, chiar aș vrea să spun că Universitatea Craiova este un club bine organizat din toate punctele de vedere. Dacă ar fi să compar aș asemăna cu Atalanta, au o bază foarte bună de pregătire, cu o bază foarte bună de pregătire și metodologie și tehnici de antrenament asemănătoare cu cele de la Craiova.

Asta este ceva normal pentru fiecare jucător în parte, trebuie să învățăm să fim responsabili și uniți. Avem cu toții această obligație pe teren și acesta este lucrul care contează cel mai mult, trebuie să ne ajută unii pe alții, iar antrenorul îmi spune uneori să vorbesc cu echipa și să le dau indicațiile lui”, a spus Kurtic.


  • 2,35 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT
Tags: