Sport

Kylian Mbappe, egalul lui Messi, dar sub Neymar. Dă startul unei noi ere după ce a fost numit căpitanul naționalei Franței

După retragerea lui Lloris din naționala Franței, Antoine Griezmann a fost favorit să preia banderola de căpitan, dar Deschamps l-a ales pe Kylian Mbappe.
22.03.2023 | 18:27
Kylian Mbappe egalul lui Messi dar sub Neymar Da startul unei noi ere dupa ce a fost numit capitanul nationalei Frantei
Deja căpitan al lui PSG, Kylian Mbappe va prelua banderola și la naționala Franței. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pentru Hugo Lloris, Cupa Mondială din Qatar a fost ultima competiție majoră în care a reprezentat Franța. Imediat după anunțul retragerii sale s-a speculat intens pe marginea noului căpitan al ”cocoșilor”, însă lucrurile s-au lămurit doar acum, înaintea debutului preliminariilor Euro 2024.

Kylian Mbappe, căpitan al Franței la 24 de ani. Nu bate vreun record, dar dă startul unei noi ere

Nu doar Lloris, ci și Raphael Varane, cel care purtase banderola de căpitan încă de la vârsta de 21 de ani, și o prelua, atunci când era cazul, de la portarul naționalei, s-a retras.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, presa franceză a mers vreme bună pe mâna lui Antoine Griezmann drept succesor. Numai că, după ce a tot amânat răspunsul, Didier Deschamps a ales altfel.

Jucătorul lui Atletico va trebui să se mulțumească doar cu statutul de ”vice”. În timp ce onoarea de a conduce echipa îi revine lui Kylian Mbappe. ”L-am văzut la Cupa Mondială, a știut să-și conducă echipa când a fost nevoie.

ADVERTISEMENT

Este un băiat care este gata să aibă acest tip de responsabilitate. Toți sunt de acord și fericiți”, a precizat, pentru Le Parisien, internaționalul Axel Disasi. Înlăturând astfel speculațiile privind eventuale disensiuni, pe această temă, în rândul echipei.

Numirea lui Kylian Mbappe, la doar 24 de ani, nu reprezintă un record de precocitate pentru reprezentativa franceză. Ba mai mult, nu se poate lăuda cu acest lucru nici măcar între colegii de la PSG.

ADVERTISEMENT

Este egalul lui Leo Messi, la acest capitol. În schimb, Neymar, cel care este în cursa pentru a depăși și numărul de goluri al legendarului Pele la naționala Braziliei, a fost numit căpitan al acesteia la 22 de ani.

Iar Julian Draxler, jucător care este împrumutat acum la Benfica, a condus Germania încă la 20. Și a făcut-o la Campionatul Mondial din 2014, atunci când am consemnat ultimul triumf al Mannschaft.

ADVERTISEMENT

Dar dacă nu stabilește un record, un alt lucru este cert. Partida cu Olanda, de vineri, poate deschide o nouă epocă. Pentru că, probabil, până se va retrage, Kylian va rămâne liderul ”cocoșilor”. Indiferent de antrenor.


  • Cota NETBET pentru PSG: 1,70 este cota pentru „ambele marchează” la meciul PSG – Lyon

ADVERTISEMENT