Sport

Kylian Mbappe, planuri pentru viitor: „Vreau trofee multe și să scriu istorie”

Kylian Mbappe a anunțat care sunt planurile pentru restul carierei. Atacantul lui PSG vrea să scrie istorie și să câștige trofee.
12.07.2023 | 10:25
Kylian Mbappe planuri pentru viitor Vreau trofee multe si sa scriu istorie
Kylian Mbappe a dezvăluit care sunt planurile sale pentru viitor. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe a anunțat că vrea să rămână la PSG pentru încă un sezon, însă atacantul va părăsi capitala Franței, după exprirarea contractului, în vara anului 2024. Starul francez a vorbit despre planurile de viitor, fără să atingă subiectul situației tensionate de pe Parc des Princes.

Kylian Mbappe, planuri pentru viitor: „Când mă retrag, vreau să am satisfacție”

PSG vreau cu orice preț să-l cedeze pe Kylian Mbappe în această vară. În cazul în care va fi legitimat la PSG și în sezonul următor, fotbalistul de 24 de ani va încasa un bonus uriaș de loialitate (80 de milioane de euro), în timp ce campioana din Ligue 1 riscă să-l piardă gratis pe jucătorul cotat la 180 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu pentru televiziunea africană NCI, Kylian Mbappe a anunțat care sunt planurile pentru viitor. Golgheterul Cupei Mondiale 2022 vrea să câștige cât mai multe trofee și să rămână în istoria fotbalului.

„Când mă retrag, vreau să am o satisfacție că am dat totul, chiar dacă cred că voi fi foarte obosit la acel moment. Este clar, vreau să câștig multe trofee și să scriu istorie. De obicei, nu mă uit în urmă, la ce ar fi putut fi.

ADVERTISEMENT

Nu-mi place să analizez fiecare decizie pe care am luat-o. În plus, sunt departe de finalul carierei și pot să-mi îndeplinesc toate obiectivele”, a declarat Kylian Mbappe, citat de Marca.

Kylian Mbappe va încasa 150 de milioane de euro, dacă rămâne la PSG în sezonul următor

Kylian Mbappe i-a anunțat pe șefii lui PSG că nu își va prelungi contractul scadent în vara anului 2024. În momentul în care a semnat prelungirea, în primăvara anului 2022, atacantul a avut trecută în contract clauza de prelungire  pentru încă un sezon pe care căpitanul Franței nu vrea să o activeze.

ADVERTISEMENT

Favorită să-l transfere gratis pe Kylian Mbappe este Real Madrid. Starul francez este dispus să accepte un salariu mai mic pe Santiago Bernabeu, de 50 de milioane de euro, însă va primi un bonus uriaș de 100 de milioane de euro la semnătura cu „galacticii”.

La PSG, Mbappe are un salariu anual de 70 de milioane de euro. Astfel, Kylian Mbappe va încasa 150 de milioane de euro, dacă va rămâne pentru încă un sezon la PSG. Pe lângă salariul anual de 70 de milioane de euro, francezul are de primit bonusul de loialitate de 80 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Totuși, planul lui Kylian Mbappe reprezintă o adevărată gaură din punct de vedere financiar pentru PSG. Francezii riscă să-l piardă gratis pe Kylian Mbappe, dacă nu „scapă” de jucător în această perioadă de transferuri. Fotbalistul a primit un ultimatum din partea conducerii pariziene: semnează prelungirea contractului sau pleacă de la echipă în această vară.

ADVERTISEMENT