Sport

Al-Hilal a mers la Paris pentru a-l convinge pe Mbappe. Răspunsul francezului

Șeicii de la Al-Hilal au mers la Paris pentru a-l convinge pe Kylian Mbappe să semneze contractul. Ce răspuns a dat starul francez.
27.07.2023 | 00:04
AlHilal a mers la Paris pentru al convinge pe Mbappe Raspunsul francezului
Al-Hilal a mers în Franța pentru a-l convinge pe Kylian Mbappe să semneze contractul în Arabia Saudită. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
26-07-2023
21:09

Al-Hilal a mers în Franța pentru a obține semnătura lui Mbappe

Oficialii celor de la Al-Hilal au ajuns miercuri la Paris pentru a-l convinge pe Kylian Mbappe să semneze contractul cu formația din Arabia Saudită. 

Șeicii au ajuns la un acord cu PSG pentru suma de 300 de milioane de euro, iar în speranța de a-l convinge pe Kylian Mbappe, arabii au pus pe masă un contract de 700 de milioane de euro anual. 

Deși au mers direct la Paris, Kylian Mbappe nu a vrut să ia în calcul o discuție cu șeicii de la Al-Hilal, conform L’Equipe. Starul francez, care mai are contract un an cu PSG, nu vrea să meargă în fotbalul din Orientul Mijlociu. 

Din salariul de 700 de milioane de euro pe care Al-Hilal îl oferă lui Kylian Mbappe, 500 de milioane de euro vin din drepturi de imagine și sponsorizare. 

Kylian Mbappe a fost lăsat de PSG în afara lotului, iar atacantul în vârstă de 24 de ani ar putea ajunge în cele din urmă la Al Hilal. Saudiții sunt gata să plătească 300 de milioane de euro.

Kylian Mbappe, convins de familie să accepte oferta lui Al Hilal

Familia lui Kylian Mbappe agreează ideea mutării în Arabia Saudită și încearcă să îl convingă să accepte oferta lui Al Hilal. Jurnalistul italian Gianluca Di Marzio a dezvăluit informația care l-ar putea transforma pe golgheterul lui PSG în cel mai bine plătit fotbalist de pe planetă.

ADVERTISEMENT

Starul naționalei Franței ar urma să aibă un salariu de 200 de milioane de euro pe an, însă cu drepturile de imagine ar putea ajunge până la 700 de milioane de euro!

Cu toate acestea, jucătorul este încă nehotărât, însă Mbappe va fi nevoit să ia o decizie în următoarele zile. Atacantul însă își dorea cu insistență să își ducă la final contractul cu parizienii, însă conducerea clubului nu vrea să îl piardă liber în vară.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe ar putea încasa 60 de milioane de euro în doar o săptămână

Pe data de 1 august Kylian Mbappe intră în ultimul an de contract și va încasa celebrul bonus de loialitate, adică 60 de milioane de euro. Astfel, e de așteptat ca jucătorul să refuze să semneze cu alt club până la acea dată, în ciuda ofertelor pe care le are.

Căpitanul naționalei Franței a stârnit furia celor de la PSG și i s-a dat un ultimatum: ori își prelungește contractul, ori va fi transferat în această vară. Mbappe nu a dat curs niciuneia dintre variante și a fost lăsat în afara lotului pentru turneul de pregătire din Japonia și Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT

PSG a acceptat deja oferta celor de la Al Hilal, iar clubul din Arabia Saudită încearcă să îl convingă pe jucător, însă presa din Franța a speculat că Mbappe ar fi semnat deja un precontract cu Real Madrid. Ba, mai mult, arabii i-ar fi propus doar un contract valabil pe un an, ceea ce i-ar lăsa cale liberă pe Santiago Bernabeu.

„PSG a autorizat-o pe Al-Hilal să negocieze cu Kylian Mbappe, pe baza unui transfer de 300 de milioane de euro. Mai multe cluburi dau dovadă de creativitate şi oferă formule care includ un jucător de top în balanţă plus un transfer. Asta deschide piaţa pentru mai multe cluburi”, a mai precizat sursa citată.

ADVERTISEMENT

PSG l-a folosit pe fratele lui Mbappe în amicalul cu Al Nassr

În absența lui Kylian Mbappe, PSG a încheiat la egalitate amicalul cu Al Nassr, scor 0-0, la Osaka. Împotriva echipei lui Cristiano Ronaldo a jucat fratele starului francez, Ethan Mbappe, în vârstă de 16 ani, introdus în teren în minutul 62.

ADVERTISEMENT