Sport

Kylian Mbappe, pus la punct de o legendă a lui PSG: „Vom exista și fără el”

Kylian Mbappe, starul lui PSG, a fost taxat de fostul director sportiv al clubului, Leonardo. Fostul mare fotbalist e convins că atacantul de 24 de ani nu e o pierdere grea.
10.07.2023 | 11:22
Kylian Mbappe pus la punct de o legenda a lui PSG Vom exista si fara el
Kylian Mbappe ar putea câștiga 150 de milioane de euro în ultimul an de contract cu PSG. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe nu vrea să plece de la PSG în această vară, dar din ce în ce mai mult voci îl vor uitat pe Parc des Princes. Este și cazul brazilianului Leonardo.

Kylian Mbappe, criticat de legenda Leonardo: „Nu este un jucător capabil să conducă o echipă”

Leonardo, fostul mare campion mondial cu naționala Braziliei, e de părere că Mbappe nu e indispensabil pentru parizieni: „Pentru binele lui PSG, cred că a venit timpul ca Mbappe să plece. Din cauza a ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, Mbappe a arătat că încă nu este un jucător capabil să conducă o echipă.

ADVERTISEMENT

Este un jucător minunat și un marcator foarte bun, dar nu e un lider. Este dificil să construiești o echipă în jurul lui”, a surprins fostul director sportiv al campioanei Franței.

De altfel, vestiarul lui PSG a fost extrem de dificil de gestionat, cu Kylian Mbappe și Neymar și Messi, care au mai avut divergențe cu atacantul de 24 de ani, deși vedetele au negat de fiecare dată că ar avea ceva de împărțit.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe, minimizat de Leonardo: „Clubul a existat înainte să vină el și va exista și după ce va pleca”

La fel cum a spus-o și președintele lui PSG, Al-Khelaifi, niciun jucător nu este mai presus decât echipa: „Clubul a existat înainte să vină el și va exista și după ce va pleca.

A fost la Paris timp de șase ani, cinci cluburi diferite au câștigat Liga Campionilor (n.r. în acea perioadă), iar niciunul nu îl avea pe Mbappe. Asta înseamnă că este totalmente posibil să fii un campion fără el”, a mai spus cinic Leonardo.

ADVERTISEMENT

Mbappe însă vrea să își ducă până la final contractul. Plătit anul cu 70 de milioane de euro, atacantul ar mai încasa un bonus de 80 de milioane euro conform AS.com, dacă va rămâne la PSG până în vară. De la 1 ianuarie 2024, Kylian Mbappe poate semna cu orice echipă și de la 1 iulie ar putea să ajungă la Real Madrid.

Kylian Mbappe, despre viitorul său: „Am convingerea că m-am născut pentru a câștiga și vreau să arăt asta tuturor”

Kylian Mbappe a vorbit despre plecarea de la PSG în ultimul său interviu în L’Equipe„Motive pentru a crede că e ultimul meu sezon în Ligue 1? E foarte simplu, sunt competitiv, când joc o fac pentru a câștiga. Nu contează cu cine joc, nu contează tricoul pe care îmbrac, nu contează unde, nu contează anul, nu mă mulțumesc niciodată cu câștigul.

ADVERTISEMENT

Plec în vacanță, îmi dau un reset, recuperez energie și revin cu foamea pe care toți o cunosc. Nu sunt niciodată mulțumit, așa că nu mă impresionează niciodată ce fac. E o primă cheie pentru a mă înțelege pe mine pentru că tot ceea ce fac, îmi spun mie că pot să o fac din nou și mai bine. Am această foame de câștig. Nu vreau să fiu la o echipă doar ca să particip. 

De aceea uneori oamenii cred că sunt arogant. Nu mi-e teamă de eșec, e parte din cariera unui fotbalist. Însă am convingerea că m-am născut pentru a câștiga și vreau să arăt asta tuturor. Nu știu ce îi lipsește lui PSG pentru a câștiga Champions, nu e o întrebare pentru mine.

Trebuie să vorbiți cu cei care fac echipa, care organizează lotul, care construiesc acest club. Eu doar încerc să îmi fac treaba cât mai bine posibil. Am fost cel mai bun jucător, cel mai bun marcator și golgheter al cincilea an consecutiv în Ligue 1”.

ADVERTISEMENT