Sport

Kylian Mbappe s-a pus primul pe listă la câștigarea Balonului de Aur: „Îndeplinesc aceste criterii”

Kylian Mbappe nu a ezitat și a mărturisit că îndeplinește criteriile pentru a deveni câștigătorul Balonului de Aur 2022/2023.
20.06.2023 | 11:23
Kylian Mbappe sa pus primul pe lista la castigarea Balonului de Aur Indeplinesc aceste criterii
Kylian Mbappe s-a pus primul pe listă la câștigarea Balonului de Aur. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Sezonul 2022/2023 a fost extrem de intens cu rezultate excepționale înregistrate atât de Erling Haaland și Lionel Messi, cât și de Kylian Mbappe. Cei trei fotbaliști sunt favoriți la câștigarea Balonului de Aur. Atacantul de la PSG este de părere că îndeplinește condițiile pentru a deveni noul câștigător al trofeului.

Kylian Mbappe s-a pus primul pe listă la câștigarea Balonului de Aur

Triumful lui Lionel Messi cu naționala Argentinei la Cupa Mondială din Qatar ar putea fi decisiv în lupta pentru Balonul de Aur. Ar fi al 8-lea astel de trofeu individual în carieră pentru Lionel Messi, dacă va ieși câștigător.

ADVERTISEMENT

Argentinianul se află în luptă strânsă cu Erling Haaland. Atacantul norvegian a reușit „tripla” cu Manchester City și a primit numeroase premii individuale după ce a doborât record după record în sezonul recent încheiat.

De cealaltă parte, Kylian Mbappe a câștigat titlul în Ligue 1 cu PSG și a fost golgheterul Cupei Mondiale din Qatar. Atacantul este de părere că îndeplinește criteriile pentru a câștiga cel mai râvnit trofeu individual din fotbal.

ADVERTISEMENT

„Cred că îndeplinesc aceste criterii”

„Întotdeauna este dificil să vorbeşti despre un trofeu individual, deoarece trebuie să te pui singur în faţă şi este un lucru care nu este neapărat bine primit de publicul larg. Dar este un trofeu individual.

Cu noile criterii, trebuie să faci o impresie, să atragi atenţia şi să ai un impact. Cred că îndeplinesc aceste criterii, aşa că aş spune da, dar cei care votează sunt oamenii (n.r. jurnaliştii). Dar sunt încă optimist”, a declarat Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Lista cu jucătorii nominalizați la câștigarea Balonului de Aur 2022/2023 va fi anunțată pe 6 septembrie. Marele câștigător al trofeului va fi desemnat pe 30 octombrie. Potrivit bookmakerilor, principalii favoriți sunt Lionel Messi și Erling Haaland, în timp ce podiumul este completat de Kevin De Bruyne, la mare distanță.

Karim Benzema, deținătorul en-titre al Balonului de Aur

Ultimul câștigător al Balonului de Aur este Karim Benzema. Fostul atacant al lui Real Madrid a reușit performanțe excepționale alături de „galactici” în sezonul 2021/2022. Atacantul francez s-a transferat în Arabia Saudită, la Al-Ittihad FC.

ADVERTISEMENT

Pentru a-l înlocui pe atacantul care a scris istorie în tricoul „galacticilor”, conducerea lui Real Madrid l-a transferat pe Joselu de la Espanyol. Atacantul a fost prezentat oficial și a venit sub formă de împrumut, cu opțiune de prelungire.

ADVERTISEMENT