Fotbal international

Lionel Messi a egalat un record legendar la semifinala Argentina – Croația. A devenit cel mai bun marcator al ”pumelor” la Cupa Mondială

Lionel Messi este titular în semifinala Argentina - Croația și a egalat recordul de meciuri jucate la turneele finale ale Cupei Mondiale.
13.12.2022 | 22:22
Lionel Messi a egalat un record legendar la semifinala Argentina  Croatia A devenit cel mai bun marcator al pumelor la Cupa Mondiala
Lionel Messi este titular în semifinala Argentina - Croația și a egalat recordul de meciuri jucate la turneele finale ale Cupei Mondiale. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
13-12-2022
20:32

Messi, cel mai bun marcator argentinian din istorie la Cupa Mondială

Lionel Messi a deschis scorul din penalty în semifinala împotriva Croației și a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Argentinei la Cupa Mondială.

Vedeta lui Lionel Scaloni a ajuns la 11 goluri marcate în cele cinci ediții de Cupă Mondială la care a participat și l-a depășit pe Gabriel Batistuta, care înscrisese de 10 ori.

Messi a devenit doar al șaselea jucător din istorie care reușește să marcheze în optimi, sferturi și semifinale la aceeași ediție a Cupei Mondiale, din 1986, atunci când s-a jucat prima dată sferturi de finală.

Precedenții fotbaliști care au mai reușit o asemenea performanță au fost Salvatore Schillaci – 1990, Roberto Baggio – 1994, Hristo Stoichkov – 1994, Davor Suker – 1998 și Wesley Sneijder – 2010.

Chiar înaintea acestei partide, starul sud-american și-a asigurat un câștig în valoare 1,77 milioane de dolari cu ajutorul unei postări pe contul de Instagram.

Record uriaș pentru Lionel Messi la Argentina – Croația

Întâlnirea Argentina – Croația, din semifinalele competiției din Qatar, consemnează cel de-al 25-lea meci jucat de Lionel Messi la Cupa Mondială și astfel egalează recordul deținut de germanul Lothar Matthaus.

ADVERTISEMENT

Indiferent de rezultatul partidei împotriva Croației, starul argentinian va avea ocazia să doboare recordul fostului mare internațional al Germaniei, deoarece va mai avea de jucat un meci în Qatar, finala mare sau cea mică.

Din cele 25 de întâlniri jucate la turneele finale, Messi a fost căpitanul echipei în 19 rânduri și l-a depășit astfel la acest capitol pe mexicanul Rafa Marquez, care a s-a oprit la cifra 18. Italianul Paolo Maldini are cele mai multe minute jucate la Cupa Mondială (2.217), dar Messi este la 2.104 minute și ar putea doborî recordul dacă semifinala împotriva Croației ajunge în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Messi, care este singurul jucător care a oferit cel puțin o pasă de gol la toate cele cinci Cupe Mondiale jucate, se află în căutarea egalării recordului deținut de Pele de asisst-uri în fazele eliminatorii. Brazilianul are la activ 6 pase decisive, în timp ce argentinianul a reușit doar 5 deocamdată.

Messi, aproape și de recordul de victorii la CM

De curând Lionel Messi a egalat recordul de goluri la naționala Argentinei la Cupa Mondială care îi aparținea lui Gabriel Batistuta. Cei doi au marcat câte 10 goluri și sunt urmați de Diego Maradona (8), Guillermo Stabile (8), Mario Kempes (6) și Gonzalo Higuain (5).

ADVERTISEMENT

Starul ”pumelor” țintește însă și recordul de victorii la Cupa Mondială care este deținut de fostul atacant german Miroslva Klose (17). Messi se află la cifra 15, dar poate ajunge în frunte dacă Argentina câștigă semifinala împotriva Croației și apoi și finala.

Nici vedeta Croației, Luka Modric, nu putea să rămână mai prejos. Mijlocașul lui Real Madrid este doar al patrulea jucător de 37 de ani sau mai mult care joacă titular în 6 meciuri la o singură ediție a Cupei Mondiale.

ADVERTISEMENT

O performanță similară au mai reușit doar brazilianul Nilton Santos (în 1962), italianul Dino Zoff (în 1982) și englezul Peter Shilton (în 1990).

ADVERTISEMENT
Tags: