Sport

Kylian Mbappe și alți jucători francezi se alătură protestelor din Paris după ce un tânăr de 17 ani a fost împușcat de poliție: „Inacceptabil!”

Kylian Mbappe, mesaj de solidaritate pentru protestarii care au incendiat Parisul, după ce un tânăr algerian a fost împușcat de poliție pentru că nu a oprit la un control
29.06.2023 | 16:02
Kylian Mbappe si alti jucatori francezi se alatura protestelor din Paris dupa ce un tanar de 17 ani a fost impuscat de politie Inacceptabil
Kylian Mbappe, mesaj emoționant pentru Nael, algerianul de 17 ani ucis de poliție lângă Paris. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe a fost foarte afectat de moartea tragică a tânărului care a revoltat întreaga Franța și a stârnit o reacție dură din partea președintului Emmanuel Macron. Starul lui PSG a postat un mesaj emoționant.

Kylian Mbappe, declarații emoționante: „Sufăr pentru Franța mea”

Kylian Mbappe nu a putut rămâne impasibil la această dramă și alături de alți jucători ai lui Paris Saint-Germain a luat atitudine pe rețelele sociale, unde a scris: „Sufăr pentru Franța mea. O situație inacceptabilă. Nael, un mic înger care ne-a părăsit prea drevreme”.

ADVERTISEMENT

A venit apoi rândul lui Jules Kounde, fundașul Barcelonei, să aibă un discurs acid: „Un băiat de 17 ani omorât. Aceasta e realitatea dramatică. Și dacă încă o prostie a poliției nu era suficientă, posturile de știri fac mare tevatură. 

Studiouri deconectate de realitate, «jurnaliști» care pun «întrebări» cu scopul de a deforma adevărul, de a criminaliza victima și de a găsi circumstanțe atenuante acolo unde nu există. O metodă veche de când lumea pentru a masca problema reală. De ce n-am stinge un pic televizorul pentru a ne informa?”.

ADVERTISEMENT

Jules Kounde, colegul lui Mbappe de la naționala Franței, mesaj manifest: „Înainte de a fi fotbaliști suntem oameni”

Jules Kounde a fost extrem de atacat pe Twitter după mesajul său, însă a revenit cu o nouă replică: „E amuzant să descopăr frustrarea emanată de unii oameni când un sportiv, când un fotbalist ia atitudine la o problemă socială. Ca și cum am fi închiși într-o cutie în care ni se interzice să ne exprimăm opinia asupra unor subiecte ce ne privesc la fel de mult ca pe orice cetățean. 

Dacă trebuie să vă reamintesc, înainte de a fi fotbaliști suntem oameni, cu obligații, dar și cu drepturi, inclusiv cel de a vorbi despre ce dorim”, a mai spus stoperul în vârstă de 24 de ani.

ADVERTISEMENT

Zeci de mii de oameni au protestat în toată Franța în urma uciderii tânărului. Cea mai mare amploare a luat în capitala Paris, unde oamenii au dat foc la tot ce au întâlnit în cale. Peste 40 de autoturisme fiind incendiate. Poliția a intervenit în forță în mai multe orașe importante din Franța, mai mulți oameni fiind răniți, iar zeci au fost arestați.

Reacție dură a președintelui Franței, Emmanuel Macron

Președintele Franței a avut un mesaj clar cu privire la acest subiect: „Poliția a intervenit în forță în mai multe orașe importante din Franța, mai mulți oameni fiind răniță, iar zeci au fost arestați”. 

ADVERTISEMENT

Puștiul de originia algeriană, Nael, a fost împușcat mortal în localitatea Nanterre, la 11 kilometri de Paris, după ce a refuzat să oprească la  un control în trafic, de rutină. Situația din Franța a fost comparată cu cea a lui George Floyd, americanul ucis de poliție.

ADVERTISEMENT