Sport

Kyros Vassaras a analizat faza golului anulat lui Florent Hasani în FCSB – Rapid 2-2. Concluzie clară!

Kyros Vassaras a analizat faza în care golul lui Florent Hasani din derby-ul FCSB - Rapid 2-2 este anulat și explică decizia brigăzii de arbitri.
22.04.2024 | 10:38
Kyros Vassaras a analizat faza golului anulat lui Florent Hasani in FCSB  Rapid 22 Concluzie clara
Kyros Vassaras a analizat faza în care golul lui Florent Hasani din derby-ul FCSB - Rapid 2-2 este anulat și explică decizia brigăzii de arbitri. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Reușita atacantului kosovar a fost anulată pe motiv de ofsaid. Albion Rrahmani s-a aflat pe traiectorie înainte ca mingea să intre în plasă. Mai mult decât atât, Rrahmani, aflat în poziție de ofsaid, a sărit pentru a nu fi lovit de minge.

Decizia anulării golului lui Florent Hasani în FCSB – Rapid 2-2, explicată de Kyros Vassaras

Giuleștenii au criticat vehement deciziile luate de briagada condusă de Marcel Bîrsan. Acționarul Victor Angelescu a afirmat la FANATIK SUPERLIGA că au fost mai multe momente în care cavalerii fluierului au greșit în defavoarea giuleștenilor printre care și anularea eronată a golului lui Hasani.

ADVERTISEMENT

În ciuda acuzelor venite din tabăra oaspeților, Kyros Vassaras a dat dreptat brigăzii de arbitri în ceea ce privește anularea golului marcat de Florent Hasani în meciul FCSB – Rapid 2-2, din etapa a 5-a a play-off-ului din SuperLiga.

”În cursul unui atac, un jucător șutează spre poarta adversă în timp ce coechipierul său se află într-o poziție clară de ofsaid, fiind exact pe traiectoria mingii. Acesta face un gest evident foarte aproape de minge, deoarece, fără să o evite în ultimul moment, aceasta l-ar fi putut atinge.

ADVERTISEMENT

El se află chiar în interiorul suprafeței de poartă adversă, aproape de portar, iar acțiunea sa, în conformitate cu Legile jocului, are un impact evident asupra capacității portarului de a juca mingea.

Arbitrul și arbitrul asistent decid corect pentru ofsaid, iar golul nu este acordat. VAR confirmă decizia luată de arbitri pe terenul de joc”, este explicația oferită de președintele CCA, conform frf.ro.

ADVERTISEMENT

Balaj îi dă și el dreptate lui Bîrsan

Specialistul FANATIK SUPERLIGA în arbitraj, Cristi Balaj, a analizat fază cu fază deciziile luate de Marcel Bîrsan în timpul derby-ului de pe Arena Națională și este de părere că anularea golului marcat de rapidiști este o decizie corectă.

”Atunci când un atacant este în poziție afară din joc, în rază vizuală a portarului, în apropierea acestuia și are o mișcare, o acțiune (n.r. – în cazul acesta a sărit peste minge) care influențează capacitatea portarului, atunci termenul folosit în arbitraj este că atacantul are un impact asupra portarului și trebuie sancționat pentru ofsaid.

ADVERTISEMENT

Portarul nu plonjează, pentru că nu știe dacă atacantul va devia mingea sau nu. Nu am niciun dubiu, decizia este ofsaid, golul a fost anulat corect”, a declarat Balaj, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT
2.22 este cota BETANO pentru „Sepsi marchează primul gol” la derby-ul Sepsi - FCSB