Sport

Kyros Vassaras, influență puternică la UEFA! Cum a ajuns Istvan Kovacs să arbitreze Manchester City – Real Madrid

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), este unul dintre oamenii care au făcut posibilă delegarea lui Istvan Kovacs la partida Manchester City - Real Madrid, din turul semifinalelor UCL.
26.04.2022 | 18:27
Kyros Vassaras influenta puternica la UEFA Cum a ajuns Istvan Kovacs sa arbitreze Manchester City  Real Madrid
Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), este unul dintre oamenii care au făcut posibilă delegarea lui Istvan Kovacs la partida Manchester City - Real Madrid, din turul semifinalelor UCL
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, cel mai bine cotat arbitru român al momentului, a fost delegat la partida Manchester City – Real Madrid, din turul semifinalelor Ligii Campionilor, care va avea loc astăzi, 26 aprilie, la ora 22:00.

Cum a ajuns Istvan Kovacs să arbitreze Manchester City – Real Madrid

Deși arbitrajul românesc este aspru criticat de cluburile din Casa Pariurilor Liga 1, țara noastră va fi reprezentată de Istvan Kovacs la una dintre cele mai tari partide ale sezonului, Manchester City – Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Până de curând, cel mai bine văzut arbitru român era Ovidiu Hațegan, care conducea în mod constant meciuri cu „greutate” din Liga Campionilor. Însă, după infarctul suferit la finalul lunii martie, locul acestuia a fost luat de Istvan Kovacs.

Delegarea lui Kovacs la o partidă de anvergura celei dintre Manchester City și Real Madrid demonstrează, pe lângă valoarea arbitrului din Carei, faptul că președintele CCA, Kyros Vassaras, are o influență puternică la UEFA.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a mai arbitrat-o pe Manchester City, în actualul sezon de Liga Campionilor

Manchester City – Real Madrid este prima partidă, din semifinalele UCL, arbitrată de Istvan Kovacs. Însă, „centralul” din Carei a mai întâlnit-o o dată pe formația lui Pep Guardiola, chiar în „sferturile de finală” ale acestui sezon, când Manchester City a eliminat-o pe Atletico Madrid.

În actualul sezon al Ligii Campionilor, Istvan Kovacs a mai fost delegat la trei partide din faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan ar putea să se retragă din arbitraj

Ovidiu Hațegan a suferit un infarct la finalul lunii aprilie. Ulterior, acesta a fost operat din cauza unor probleme cardiace.

După intervenția chirurgicală suferită, Ovidiu Hațegan a declarat faptul că, în momentul de față, are nevoie de liniște, lăsând de înțeles că nu exclude posibilitatea de a renunța la cariera de arbitru.

ADVERTISEMENT

„Acum mă simt bine, totul este în regulă, sunt în continuare sub supraveghere medicală. Doresc să mulţumesc staff-ului medical care m-a îngrijit şi tuturor celor care mi-au transmis mesaje şi gândurile lor bune.

În momentele acestea am nevoie de linişte, aşa că am rugămintea să îmi fie respectată intimitatea”, a declarat Ovidiu Haţegan, conform site-ul oficial al FRF.

  • 37 de ani are Istvan Kovacs
ADVERTISEMENT