Life

Saveta Bogdan, obligată să ”fenteze” postul Crăciunului: „Trebuie neapărat să mănânc”

Saveta Bogdan începe pregătirile pentru Crăciun! Interpreta de muzică populară a dezvăluit, pentru FANATIK, de ce nu poate să țină tot postul!
13.12.2022 | 12:13
Saveta Bogdan obligata sa fenteze postul Craciunului Trebuie neaparat sa mananc
Saveta Bogdan, interpretă de muzică populară. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Saveta Bogdan respectă toate datinile legate de sărbătorile de iarnă, însă când vine vorba de Postul Crăciunului, început pe 15 noiembrie, artista recunoaște că îl mai ”fentează” din când în când.

Saveta Bogdan ar vrea să țină tot postul Crăciunului, însă e nevoită să consume lactate: „Am lipsă de calciu”

Interpreta de muzică populară a spus că se străduiește cât poate să nu se atingă de alimentele de proveniență animală, interzise până la Crăciun, însă există un motiv destul de întemeiat pentru care e nevoită să consume lactate cât mai des posibil.

ADVERTISEMENT

Folclorista a povestit pentru FANATIK cum se pregătește pentru sărbători și ce fel de preparate pune pe masă. An de an, de Crăciun, Saveta îi așteaptă pe musafiri cu cele mai alese bucate, mai ales că aproape de fiecare dată vine acasă și fiica ei stabilită în Statele Unite ale Americii.

Saveta își ia o zi-două, din timp, pentru a pregăti preparatele obișnuite precum piftia, sarmalele sau cârnăciorii. Vedeta a recunoscut că are parte de ajutor când vine vorba de curățenie, având o femeie pe care se bazează mai ales că, la cât e de ocupată cu spectacolele și filmările speciale pentru televiziuni, nu are mereu timp și se bucură că încă își mai poate face mâncărurile.

ADVERTISEMENT

„Eu, de sărbători, îmi fac toate cele, care se fac, tot ce-i tradițional românesc, cârnați, sarmale, piftie, ciorbă, mâncăruri, vorbesc de mâncăruri. Îmi fac curat în casă, mă duc la biserică, mă spovedesc, mă împărtășesc, țin și post. Mai țin vinerea, dar țin și-n ultima săptămână, ca să mă pot spovedi și împărtăși.

Eu nu pot fără lactate, deci eu lactate trebuie să mănânc pentru că am lipsă de calciu. Am o femeie care vine și mă ajută la curățenie, pun casa la punct. Fac un brad frumos, dar mie nu îmi plac brazii ăștia de plastic, nu-mi plac chestiile artificiale. Bradul trebuie să fie brad, să se simtă mirosul de brad în casă!”, a declarat Saveta Bogdan în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cântăreața își dorește cu ardoare un nepoțel

Interpreta de muzică tradițională a dezvăluit, recent, ce mare dorință are pentru 2023, una care nu s-a putut realiza  nici în acest an. Vedeta își dorește cu ardoare un nepoțel… însă acesta întârzie!

„Eu voi pleca la anul la fată în America. Probabil că înainte de Paște, dar până atunci mai este. Îmi doresc să fac neapărat ceva. Îmi doresc să mă îmbrac în Moș Crăciun.

ADVERTISEMENT

Dacă mă invită finii mei să mă îmbrac în Moș Crăciun să mă duc la copiii lor, eu m-aș bucura. Mie îmi plac copiii. Eu nu am niciun nepot. Îmi doresc un nepot sau o nepoțică și, nu știu ce se întâmplă, că întârzie. Nu vrea să vină cocoșul și la noi! Acuma, Dumnezeu le rânduiește pe toate, El știe cel mai bine.

Nebunia pe care aș face-o acum, de sărbători, asta ar fi. Să mă îmbrac în Moș Crăciun și să mă duc la finii mei că au toți copii. Copiii lor sunt și nepoții mei. Cam asta aș mai vrea să fac pe anul ăsta, să vedem cum ne înțelegem”, ne-a mărturisit recent cântăreața.

ADVERTISEMENT