Life

La ce oră e bine să te cântărești, de fapt. Doar așa îți vei afla greutatea corectă

La ce oră este bine să te cântărești, de fapt, pentru a-ți afla greutatea corectă. Detaliul important de care trebuie să ții cont.
05.02.2024 | 17:34
La ce ora e bine sa te cantaresti de fapt Doar asa iti vei afla greutatea corecta
Când trebuie să te cântărești. Sursa foto: Freepik/v.ivash
ADVERTISEMENT

Află la ce oră este bine să te cântărești astfel încât să afli care este greutatea corectă. Trebuie să ții cont de acest aspect foarte important, mai ales dacă urmezi o dietă și vrei să scapi de kilogramele în plus.

La ce oră e bine să te cântărești pentru a-ți afla greutatea corectă

Atunci când țin o dietă pentru a scăpa de kilogramele în plus, multe persoane au tendința de a se cântări aproape zilnic. Cu toate acestea, este bine să ții cont de câteva aspecte atunci când îți verifici greutatea.

ADVERTISEMENT

Un detaliu important este dat de ora la care te cântărești. Potrivit specialiștilor, este bine să faci acest lucru la începutul zilei, dimineața. Dacă vrei să-ți verifici zilnic greutatea, e bine să o faci la aceeași oră.

Seara, din cauza alimentelor și băuturilor consumate pe parcursul zilei, pot să apară fluctuații de greutate. De asemenea, activitățile și exercițiile, precum și mișcările intestinale, pot influența rezultatul afișat pe cântar.

ADVERTISEMENT

După trezire, oamenii cântăresc mai puțin decât la finalul zilei, deoarece noaptea, în timp ce dorm, pierd lichide prin respirație și transpirație. Conform unui studiu, adulții ard în jur de 50 de calorii pe oră atunci când dorm.

Din acest motiv, dimineața ne simțim deshidratați, mai ales că mergem la baie pentru a elimina lichidele imediat după trezire. După o mișcare intestinală, se mai poate pierde între un sfert de kilogram și un kilogram.

ADVERTISEMENT

Astfel, cea mai mică greutate o poți avea dimineața. După ce te îmbraci, iei micul dejun și îți bei cafeaua, greutatea crește ușor, iar seara va fi o diferență mai mare.

Medicii au făcut aceste recomandări după ce pierderea în greutate a ocupat locul al patrulea într-un sondaj Forbes Health/OnePoll în legătură cu obiectivele pentru anul 2024.

ADVERTISEMENT

Dintre cei 1.000 de adulți care au participat la sondaj, 33,8% și-au exprimat dorința de a slăbi. 48% dintre cei întrebați ar vrea să obțină o condiție fizică mai bună. De asemenea, 38% vor să-și rezolve problemele cu banii, iar 36% caută să aibă o sănătate mintală mai bună.

Cât de mult este recomandat să slăbești pe săptămână

Obezitatea reprezintă o problemă la nivel global în ziua de astăzi. În SUA, de exemplu, 42% dintre adulți se confruntă cu această problemă, notează csid.ro.

Excesul în greutate și obezitatea au fost asociate cu probleme mai grave, precum creșterea riscului de a dezvolta diabet, boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, dar și mai multe tipuri de cancer.

“Cea mai mare problemă este faptul că obezitatea duce și la alte afecțiuni mai târziu: hipertensiune, o rezistență crescută la insulină, ulterior la diabet zaharat, deci obezitatea în sine e o boală care ne crește riscul cardiovascular și riscul de a dezvolta și alte afecțiuni în viitor.

Crește și povara economică a sistemului medical la un pacient cu obezitate, pentru că apoi trebuie să tratăm și hipertensiunea, și dislipidemia, și diabetul și sunt deja trei boli la un singur pacient”, a explicat dr. Anca Roman, medic specializat în diabet, nutriție și boli metabolice, conform adevarul.ro.

Cei care încearcă să slăbească ar trebui să facă acest lucru cu grijă și să nu dea jos prea multe kilograme într-un timp scurt. De exemplu, este recomandat să slăbească între 1 și 2 kilograme pe săptămână.

Un detaliu important este faptul că dietele mai sărace în calorii pot duce la o pierdere mai mare în greutate. Pe termen lung , însă, nu sunt diferențe. Specialiștii recomandă o dietă echilibrată pentru a ajunge la o greutate sănătoasă.

ADVERTISEMENT
Tags: