ADVERTISEMENT
Sport

La ce riscuri se expune Dinamo după intrarea în insolvență. Se poate ajunge la depunctare

Pentru a doua oară în istoria sa, Dinamo este aproape de a intra în insolvență, dar acest lucru implică și anumite riscuri pentru club.
Autor: Traian Terzian | 28.06.2021 | 09:50
La ce riscuri se expune Dinamo după intrarea în insolvență. Se poate ajunge la depunctare
Pentru a doua oară în istoria sa, Dinamo este aproape de a intra în insolvență, dar acest lucru implică și anumite riscuri pentru club. Sursă foto: Sport Pictures

Dinamo a cerut insolvenţa la două săptămâni după ce FANATIK a anunţat în exlusivitate planul “câinilor”.

ADVERTISEMENT

Șefii grupării din Ștefan cel Mare au depus cererea la Tribunalul București și așteaptă decizia în această privință care fi dată luni, 28 iunie.

Insolvența vine și cu riscuri pentru Dinamo

Fostul președinte al Comisiei de Licențiere FRF, Viorel Duru, care acum este șeful Departamentului de integritate din cadrul LPF, a explicat că intrarea în insolvență aduce câteva beneficii pentru Dinamo, dar în același timp implică și unele riscuri.

ADVERTISEMENT

”Consecințele insolvenței sunt pentru viitor, nu pentru prezent. Insolvența nu are consecințe pe plan sportiv, Dinamo va putea juca fără probleme în Liga 1.

Pentru a obține însă licența în continuare trebuie ca până anul viitor, pe 30 aprilie, să li se aprobe Planul de reorganizare de către Judecătorul sindic”, a declarat Duru pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

În ce condiții pot fi depunctați ”câinii”

Odată cu intrarea în inslovență, conform regulamentului, Dinamo nu va putea participa în cupele europene în toată această perioadă, plus încă un an după ce s-a depășit momentul.

”Dacă iese din insolvență până la 31 mai 2022 poate solicita licență pentru sezonul 2023-2024. Dacă iese însă după această dată poate solicita licență abia pentru 2024-2025”, a mai spus Viorel Duru.

ADVERTISEMENT

În plan sportiv, Dinamo riscă nouă puncte penalizare din clasamentul sezonului regulat dacă are datorii către cluburi, angajați, fotbaliști și Fisc, iar Planul de reorganizare nu este confirmat de Judecătorul sindic până la 30 noiembrie.

Dinamo va scăpa legal de datorii

Insolvenţa reprezintă o soluţie disperată în încercarea de a salva clubul de la faliment, având în vedere datoriile uriaşe cu care se confruntă echipa. Legea le permite celor de la Dinamo această pârghie.

ADVERTISEMENT

La data de 23 septembrie 2020, s-au împlinit cinci ani de când societatea SC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul din Liga 1, a ieşit din insolvenţă. Dacă nu s-ar fi îndeplinit termenul de cinci ani, societatea SC Dinamo 1948 SA ar fi intrat direct în faliment.

Prin această soluţie a insolvenţei, Dinamo va scăpa artificial, dar legal de o mare parte a datoriilor. Din acest punct de vedere, creditorii sunt cei mai expuşi, care ar pierde bani, sunt fotbaliştii, pentru că nu au contract de muncă ci au contracte de activitate sportivă.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1