Sport

La ce riscuri se expune Dinamo după intrarea în insolvență. Se poate ajunge la depunctare

Pentru a doua oară în istoria sa, Dinamo este aproape de a intra în insolvență, dar acest lucru implică și anumite riscuri pentru club.
28.06.2021 | 09:50
La ce riscuri se expune Dinamo dupa intrarea in insolventa Se poate ajunge la depunctare
ADVERTISEMENT

Dinamo a cerut insolvenţa la două săptămâni după ce FANATIK a anunţat în exlusivitate planul “câinilor”.

Șefii grupării din Ștefan cel Mare au depus cererea la Tribunalul București și așteaptă decizia în această privință care fi dată luni, 28 iunie.

ADVERTISEMENT

Insolvența vine și cu riscuri pentru Dinamo

Fostul președinte al Comisiei de Licențiere FRF, Viorel Duru, care acum este șeful Departamentului de integritate din cadrul LPF, a explicat că intrarea în insolvență aduce câteva beneficii pentru Dinamo, dar în același timp implică și unele riscuri.

”Consecințele insolvenței sunt pentru viitor, nu pentru prezent. Insolvența nu are consecințe pe plan sportiv, Dinamo va putea juca fără probleme în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Pentru a obține însă licența în continuare trebuie ca până anul viitor, pe 30 aprilie, să li se aprobe Planul de reorganizare de către Judecătorul sindic”, a declarat Duru pentru gsp.ro.

În ce condiții pot fi depunctați ”câinii”

Odată cu intrarea în inslovență, conform regulamentului, Dinamo nu va putea participa în cupele europene în toată această perioadă, plus încă un an după ce s-a depășit momentul.

ADVERTISEMENT

”Dacă iese din insolvență până la 31 mai 2022 poate solicita licență pentru sezonul 2023-2024. Dacă iese însă după această dată poate solicita licență abia pentru 2024-2025”, a mai spus Viorel Duru.

În plan sportiv, Dinamo riscă nouă puncte penalizare din clasamentul sezonului regulat dacă are datorii către cluburi, angajați, fotbaliști și Fisc, iar Planul de reorganizare nu este confirmat de Judecătorul sindic până la 30 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Dinamo va scăpa legal de datorii

Insolvenţa reprezintă o soluţie disperată în încercarea de a salva clubul de la faliment, având în vedere datoriile uriaşe cu care se confruntă echipa. Legea le permite celor de la Dinamo această pârghie.

La data de 23 septembrie 2020, s-au împlinit cinci ani de când societatea SC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul din Liga 1, a ieşit din insolvenţă. Dacă nu s-ar fi îndeplinit termenul de cinci ani, societatea SC Dinamo 1948 SA ar fi intrat direct în faliment.

Prin această soluţie a insolvenţei, Dinamo va scăpa artificial, dar legal de o mare parte a datoriilor. Din acest punct de vedere, creditorii sunt cei mai expuşi, care ar pierde bani, sunt fotbaliştii, pentru că nu au contract de muncă ci au contracte de activitate sportivă.

ADVERTISEMENT