Life

La ce să fii atent când cumperi un ananas. Cum îți dai seama că este copt și dulce 

Detaliile la care trebuie să fii atent atunci când cumperi un ananas de la supermarket. Cum îți dai seama că este copt și dulce.
20.02.2024 | 18:41
La ce sa fii atent cand cumperi un ananas Cum iti dai seama ca este copt si dulce
Trucuri pentru a recunoaște un ananas bun. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Ananasul este unul dintre cele mai consumate fructe de către români, chiar dacă provine de pe tărâmuri exotice. Gustul său deosebit de dulce, suculent, face diferența față de restul fructelor. Însă, cum ne dăm seama că achiziționăm unul bun?

Trucuri prin care poți cumpăra un ananas copt și dulce

Ananasul nu este doar un fruct delicios, ci și un element decorativ plăcut. De asemenea, este bogat în vitamine, fiind considerat de mulți specialiști o sursă exotică de sănătate. Află că ananasul, printre altele, conține bromelaină, adică o combinație de enzime care contribuie la digerarea proteinelor.

ADVERTISEMENT

Bromelaina din ananas poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, contribuind la descompunerea proteinelor și la reducerea disconfortului gastric. Consumul regulat de ananas poate fi util pentru persoanele care suferă de indigestie sau balonare.

Ananasul este un diuretic excelent și, fiindcă împiedică asimilarea grăsimilor rele de către organism, este recomandat după mesele copioase sau persoanelor cu un tranzit intestinal lent sau probleme ale bilei”, explică pe doc.ro dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.

ADVERTISEMENT

Se spune despre ananas și că reglează sistemul imunitar și oferă strălucire pielii și unghiilor. Acestea datorită vitaminelor A, C, B1, B6, a acidului folic, a cuprului, a manganului și a betacarotenului pe care le are.

Dacă vrei să te asiguri că beneficiezi de cele menționate, data viitoare când mai cumperi una nas verifică mai întâi partea de jos a fructului. Culoarea trebuie să fie una galbenă, cu sau fără unele părți vizibile.

ADVERTISEMENT

Dacă acea parte nu este galbenă, ci verde, atunci în mod cert nu trebuie să mai cumperi ananasul, fiindcă este mai mult crud. De altfel, dacă are o culoare de galben închis sau spre culoarea portocaliu ars, este prea copt.

Frunzele îți arată cât este de copt ananasul

Fii atent și la frunzele din partea de sus a bazei. Acestea trebuie să fie neapărat verzi, iar petele maronii semnifică faptul că fructul s-a stricat, ori este mult prea copt pentru a mai putea fi mâncat.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, trebuie să se simtă și mirosul de ananas. În schimb, dacă este rece, evită-l, căci nu doar că mirosul nu-l vei simți, dar s-ar putea să fie prea suculent atunci când se va adapta la o valoare termică normală.

Ce mai poți face pentru a-ți da seama că ai în față un ananas copt este să tragi o frunză de pe partea de sus a fructului. Dacă se va desprinde ușor, atunci ananasul este ideal pentru a fi servit.

ADVERTISEMENT