Sport

La ce se gândea Carlo Ancelotti când Liverpool o conducea pe Real Madrid cu 2-0: “Speram să se întâmple la fel”

Carlo Ancelotti a oferit o primă reacţie după Liverpool - Real Madrid 2-5. Antrenorul madrilenilor a dezvăluit la ce se gândea când "cormoranii" aveau un avans de două goluri.
22.02.2023 | 01:12
La ce se gandea Carlo Ancelotti cand Liverpool o conducea pe Real Madrid cu 20 Speram sa se intample la fel
Cum a reacţionat Carlo Ancelotti după Liverpool - Real Madrid 2-5 (sursă foto: uefa.com)
ADVERTISEMENT

Liverpool şi Real Madrid au oferit un regal fotbalistic în manşa tur a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. După primele 14 minute, trupa lui Jurgen Klopp conducea cu 2-0, însă “galacticii” au întors scorul, cu cinci goluri marcate, şi pornesc ca mari favoriţi la calificarea în sferturile de finală.

Carlo Ancelotti s-a gândit la meciul cu Manchester City când Liverpool avea un avans de două goluri cu Real Madrid

La finalul meciului de pe “Anfield”, Carlo Ancelotti a fost întrebat la ce se gândea atunci când Liverpool o conducea cu 2-0 pe Real Madrid. Antrenorul italian a dezvăluit că avea în minte manşa tur din semifinalele Ligii Campionilor, din sezonul 2021-2022, când Manchester City avea un avans asemănător după 11 minute.

ADVERTISEMENT

“M-am gândit la meciul cu Manchester City şi speram să se întâmple la fel (n.r. Manchester City a câştigat manşa tur, pe teren propriu, la limită, scor 4-3), dar a ieşit mult mai bine. Am început să marcăm, să fim periculoşi şi am jucat mult mai bine în defensivă.

Ne-au pus mari probleme în banda stângă, unde Henderson a pătruns de câteva ori, dar apoi am început să controlăm zona, după ce l-am mutat acolo pe Valderde, care avea mai multă energie. Nu a fost deloc uşor, mai ales după felul în care a început meciul.

ADVERTISEMENT

Nu ne-am pierdut încrederea şi, încetul cu încetul, am început să intrăm în controlul mingii. Vinicius a făcut un meci incredibil. Am ieşit bine după manşa tur, dar trebuie să ne gândim că la retur va trebui să luptăm şi să suferim”, a spus Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti, semnal de alarmă pentru manşa retur

Chiar dacă Real Madrid a obţinut o victorie convingătoare pe terenul lui Liverpool şi este mare favorită la calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, Carlo Ancelotti preferă să rămână cu picioarele pe pământ. Antrenorul “galacticilor” a tras un semnal de alarmă pentru partida retur.

ADVERTISEMENT

“Nu e totul terminat. Liverpool a suferit în a doua repriză, dar la fel am suferit noi în prima repriză. Au împins când scorul era egal, dar sunt mulţumit de jocul bun făcut de noi”, a mai spus Carlo Ancelotti.

Printre remarcaţii lui Carlos Ancelotti s-a numărat şi Rodrygo. “Cred că a făcut o muncă fantastică, cu urcări şi coborâri. A făcut exact ceea ce i-am spus”, a concluzionat antrenorul lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

Meciul Real Madrid – Liverpool, manşa retur a optimilor de finală din Champions League, se va disputa pe 15 martie, de la ora 22:00, pe “Santiago Bernabeu”. În actualul sezon, “galacticii” nu au pierdut niciun meci pe teren propriu.

ADVERTISEMENT