Life

La Perle, spectacolul multi-senzorial care te lasă mut de uimire! Cum arată ”teatrul acvatic” din Dubai, unde se joacă. Sfidează imaginația!

La Perle este show-ul cu care Dubai a reușit să șocheze și impresioneze o lume întreagă! Cirque du Soleil este istorie de acum!
16.03.2024 | 15:05
La Perle, show-ul care sfidează imaginația. Foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

Cirque du Soleil este istorie! În Dubai, Emiratele Arabe Unite, spectacolul La Perle face istorie de ani buni și surprinde publicul de fiecare dată. Conceput exclusiv pentru orașul din Emirate, show-ul sfidează imaginația! Aduce pe scenă cele mai tari efecte vizuale și cascadorii care te lasă cu gura căscată.

La Perle, show-ul care ridică arta la un nivel neimaginat vreodată

Conceptul este unul cu totul inedi. Pentru spectacol, care se ține doar în Dubai, s-a construit o clădire de la zero. Vorbim despre un adevărat teatru acvatic. La Perle spune povestea căutătorilor de perle și te poartă în istoria Emiratelor, într-o manieră ce îți taie respirația.

ADVERTISEMENT

Opera de teatru, care îmbină perfect narațiunea cu acțiunea (și ce acțiune intensă!), este, de departe, unul din cele mai nebune reprezentații văzute vreodată. Spectacolul a fost creat de directorul artistic Franco Dragone. Povestea lui La Perle aduce, de fapt, un omagiu istoriei scufundărilor de perle din Emiratele Arabe Unite într-un stil unic.

Pentru spectacol s-a construit o clădire specială. Cine e creierul din spate

Teatrul acvatic a fost creat special (doar!) pentru acest show, unde spectatorii au ocazia să vadă cascade și torenți de ploaie care inundă scena, până aproape de public. Dragone nu a fost ales întâmplător pentru a pune în scenă La Perle în Dubai. De el se leagă și alte fenomene artistice precum The House of Dancing Water din Macau și Le Reve din Las Vegas. Spectacolul este garnisit pe tot parcursul orelor cu acrobații aeriene, giumbușlucuri acvatice și sărituri în piscina din centrul scenei (elementul de la care a pornit totul). Unele plonjări în apă se fac de la 25 de metri înălțime.

ADVERTISEMENT

Spectatorii care asistă la La Perle nu trebuie să se sperie atunci când scena se inundă, căci totul a fost bine pus la punct, deci nu există niciun pericol. Atât artiștii cât și spectatorii n-au de ce să se teamă, căci podeaua are un sistem de scurgere ce face ca apa să dispară, ca prin minune, în doar câteva secunde!

Personaje de basm spun povestea căutătorilor de perle din Emirate într-o manieră ultramodernă

Personajele care fac parte din spectacolul adus de Al Habtoor în Dubai sunt Regele, un colecționar înrăit de perle și Pearl, o tânără din lumea reală, care nu are nimic de-a face cu regatul. Îl mai avem și pe Antar, gladiatorul care se îndrăgostește de fată. Bărbatul e prins, însă, între iubirea sa curată și loialitatea față de Rege. În spectacol, alte roluri importante le au Prințul, răul necesar și mâna dreaptă a Regelui, Leul, animalul de companie al Regelui și Cyborgii (oamenii viitorului).

ADVERTISEMENT

La Perle a avut premiera în septembrie 2017, găzduit în Hotelul V (un hotel de 356 de camere ce face parte din complexul masiv de lângă Sheikh Zayed Road). Dragone Studios, creatoarea spectacolului, este o companie belgiană specializată în piese de teatru în care vezi cele mai suprarealiste cascadorii.

Despre Franco Dragone mai merită menționat faptul că a produs multe spectacole ale Cirque du Soleil. Nu doar ceea ce se vede pe scenă e de-a dreptul impresionant, ci întreaga infrastructură creată exclusiv pentru La Perle.

ADVERTISEMENT

Actorii se scufundă în piscină și apar din tavan. Cât costă biletele

Clădirea are patru niveluri de subsol și e dotată cu toate facilitățile pentru actori și acrobați (săli de sport și ședințe de kinetoterapie printre altele). Cele două pompe care inundă scena de mai multe ori în timpul spectacolului sunt capabile să funcționeze la 1.000 de litri pe minut. Ele fac parte dintr-o rețea de țevi și rezervoare ce simulează perfect cascadele și furtunile.

Piscina din centrul scenei face parte dintr-o rețea subterană mai mare, astfel că artiștii, după scufundare, pot pătrunde în tunelurile subacvatice. Ajung în zona de culise, prin respectivele tuneluri, pentru a se schimba. De altfel, de mai multe ori în timpul show-ului, actorii dispar după ce se scufundă. Apar, apoi, din locuri diferite ale sălii, unii chiar din tavan!

Spectacolul are loc cinci zile pe săptămână, între 18:30 și 21:00. Sala unde încap peste 1.000 de persoane este mai mereu arhiplină. Prețurile pentru a vedea acest show unic în lume variază în funcție de locul ales. Ele pornesc de la 73 de dolari (Bronze ticket) și ajung până la 144 (Platinum) sau 226 dolari (zona VIP). De asemenea, biletele sunt disponibile și 87 și 101 dolari (Silver, respectiv Gold).

 

ADVERTISEMENT
Tags: