Sport

Ladislau Boloni, atac cu talpa la FRF. ”Cu strategia mea, după patru etape, am fi avut mai multe puncte în grupă”

Ladislau Boloni nu uită și nu-i iartă pe oficialii FRF. Tehnicianul e convins că sub conducerea lui ”tricolorii” făcea mai multe puncte în Liga Națiunilor.
21.06.2022 | 10:42
Ladislau Boloni atac cu talpa la FRF Cu strategia mea dupa patru etape am fi avut mai multe puncte in grupa
Ladislau Boloni era pregătit să facă ”revoluție” în fotbalul românesc dacă ajungea selecționer. Credit foto: Profimedia
ADVERTISEMENT

La începutul acestui an Ladislau Boloni a fost aproape să preia naționala, dar șefii Federației l-au ales pe Edi Iordănescu. Reputatul tehnician spune că România ar fi avut mai multe puncte în clasament dacă era pregătită de el.

Ladislau Boloni: ”N-ai aşa de mult de studiat în fotbalul românesc”

Proaspăt instalat pe banca echipei franceze Metz, Ladislau Boloni a analizat rezultatele obținute de România în Liga Națiunilor și este convins că sub conducerea lui ”tricolorii” ar fi avut mai multe puncte după primele patru jocuri.

ADVERTISEMENT

”Eu cred că, dacă ajungeam selecţioner, cu strategia mea, poate că am fi pierdut cu Finlanda, dar acum, după patru etape, am fi avut mai multe puncte în grupă.

N-ai aşa de mult de studiat în fotbalul românesc. Pur şi simplu, nu prea ai! Dar, oricum, eu aveam cunoştinţe suficiente, aveam eu ’informatorii’ mei, care mă ţineau la curent, mai ales de când au început tatonările cu federaţia”, a punctat Boloni, pentru Adevărul.ro.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul a mai spus că obiectivul lui ar fi fost accederea la turneul final al Campionatului European din 2024 și că Liga Națiunilor era doar o etapă de pregătire a calificării României la EURO.

”Obiectivul meu principal ar fi rămas calificarea la Campionatul European din 2024. Inclusiv acum, eu cred că vom avea şanse mai mari să ajungem acolo decât să reuşim în Liga Naţiunilor”, a adăugat Boloni.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni voia o nouă Comisie Tehnică la FRF

Antrenorul care l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo a mai spus că dacă ar fi preluat banca tehnică a ”tricolorilor” s-ar fi înconjurat de oameni cu experiență. Boloni a dezvăluit că ar fi vrut să formeze o nouă Comisie Tehnică la FRF care să lucreze în folosul echipei naționale.

”Printre altele, voiam să formez o Comisie Tehnică autonomă de Federaţia Română de Fotbal. I-aş fi cooptat aici pe Cornel Dinu, pe Adrian Ilie, pe Victor Piţurcă şi pe Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

Sigur că mai erau candidaţi valoroşi, cum e Dan Petrescu sau Gică Hagi, dar ei sunt implicaţi în alte proiecte acum. Ca şi Bergodi, care e la Sepsi, dar el e excepţia, aş fi îndrăznit să-l abordez.

Aş fi dorit ca, împreună cu aceşti băieţi, să facem o radiografie a fotbalului nostru actual, cu tot ce înseamnă plusuri şi minusuri”, a explicat Boloni pentru sursa citată.

Ce spune Ladislau Boloni despre Edi Iordănescu

Pe lângă aspectul financiar, un alt amănunt a dus la ruptura dintre Ladislau Boloni și oficialii Federației Române de Fotbal în timpul negocierilor din luna ianuarie.

Antrenorul nu a acceptat clauza conform căreia ar fi putut să fie demis dacă nu termina pe primele două locuri în grupa a treia din eșalonul secund din Liga Națiunilor.

Boloni spune că în acest moment actualul selecționer, Edi Iordănescu, care a acceptat clauza cu pricina, este pus sub o mare presiune care nu-i face bine nici lui, nici echipei naționale.

”Selecţionerul (Edi Iordănescu – n.r.), practic, nu mai lucrează pentru echipa naţională, ci pentru a-şi salva pielea, pentru a nu fi dat afară. Iar eu acest lucru nu mi-am dorit. Atât pentru imaginea mea, cât şi pentru binele echipei naţionale”, a mai spus Boloni.

ADVERTISEMENT