Sport
notix pixel id

Bogdan Stelea, dezvăluiri din precedentul mandat al lui Ladislau Boloni la națională. ”Au existat mai multe conflicte, nu doar cel cu Ganea”

Ladislau Boloni este foarte aproape de o revenire pe banca echipei naționale a României. Tehnicianul va avea o misiune dificilă, la fel ca și în precedentul mandat în care a trebuit să gestioneze mai multe conflicte.
07.01.2022 | 19:08
Bogdan Stelea dezvaluiri din precedentul mandat al lui Ladislau Boloni la nationala Au existat mai multe conflicte nu doar cel cu Ganea
Bogdan Stelea consideră că ladislau Boloni va avea, din nou, o misiune dificilă pe banca naționalei. Sursă foto: digisport.ro
ADVERTISEMENT

Postul de selecționer lăsat liber de Mirel Rădoi va fi ocupat în curând, cel mai probabil, de Ladislau Boloni, care negociază intens cu oficialii Federației Române de Fotbal.

Numirea experimentatului tehnician vine la mai bine de două decenii de la prima experiență a acestuia pe banca ”tricolorilor”, una pusă la grea încercare.

ADVERTISEMENT

Bogdan Stelea: ”A fost într-o poziție ingrată”

Fostul portar al echipei naționale Bogdan Stelea apreciază intenția FRF de a-l numi pe Ladislau Boloni selecționer al primei reprezentative. Cei doi au lucrat în precedentul mandat al tehnicianului pe banca ”tricolorilor”.

Stelea a dezvăluit că prima experiență ca selecționer a lui Boloni a fost într-o perioadă dificilă, după retragerea lui Gică Hagi și Gică Popescu, și că tehnicianul a avut o poziție ingrată în contextul în care avea misiunea de a schimba o ”generație”.

ADVERTISEMENT

Nu au lipsit conflictele. Cel mai mediatizat a fost cel cu Ionel Ganea, atacantul având un schimb dur de replici cu Boloni în finalul unui meci cu Italia din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2002. Stelea a mai spus că și el a avut discuții ”aprinse” cu Boloni, dar că acestea nu au degenerat.

”A venit la echipa națională când exista un curent care spunea că fața echipei naționale trebuia schimbată, să apară alți jucători, și a fost într-o poziție ingrată. Au existat și conflicte în acea perioadă. Nu e vorba doar de conflictul cu Ganea, au fost mult mai multe.

ADVERTISEMENT

El avea sarcina de a schimba echipa, de a introduce noi jucători. Hagi și Popescu se retrăseseră, rămăsesem câțiva din generația respectivă. Au apărut probleme. E genul de antrenor care dacă are lucruri de spus, vine și-ți spune verde în față. Eu am avut astfel de discuții cu el”, a spus Stelea, la Digi Sport Special.

În opinia lui Bogdan Stelea noul selecționer va trebui să facă din ”rahat bici”

Bogdan Stelea a jucat în 91 de partide în tricoul echipei naționale și consideră că instalarea lui Ladislau Boloni pe banca ”tricolorilor” este o decizie inspirată a oficialilor FRF.

ADVERTISEMENT

”E o numire normală, a unui antrenor cu mare experiență. Antrenează de zeci de ani, eram puști când începuse să antreneze. A făcut școala de antrenori în Franța și când a venit la echipa națională, avea deja o cotă ridicată. Cu atât mai mult acum, au trecut 20 de ani de atunci.

ADVERTISEMENT

El trebuie să profite la maximum de experiența pe care o are și să aibă încredere în ceea ce simte. Nu vine într-un fotbal de foarte mare calitate, e clar. Orice antrenor vine, și asta trebuie să facă și el, ar trebui să facă din rahat bici. Ăsta e adevărul. Poate e mai bine că e deconectat de la ce se întâmplă.

Sunt de acord cu valul tânăr, atâta timp cât demonstrează că face lucruri. La o echipă națională, trebuie să ai experiență. Nu contează cât de tânăr ești, dar trebuie să arăți că știi, că poți să ții în mână anumiți jucători”, a argumentat Bogdan Stelea.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT