Sport

Ladislau Boloni, reacție vehementă după ce Steaua a retras legendarul tricou al lui Lăcătuș: „N-am mai auzit așa ceva în lume”

Tehnicianul de 68 de ani nu vede cu ochi buni surpriza pregătită de clubul CSA Steaua pentru Marius Lăcătuș la inaugurarea noului stadion din Ghencea: „N-am mai auzit așa ceva în lume”.
06.07.2021 | 18:36
Ladislau Boloni reactie vehementa dupa ce Steaua a retras legendarul tricou al lui Lacatus Nam mai auzit asa ceva in lume
ADVERTISEMENT

Chiar dacă și-a anunțat prezența la meciul de inaugurare al noului stadion din Ghencea, Ladislau Boloni nu agreează inițiativa clubului CSA Steaua de a retrage tricoul cu numărul 7, purtat de legendarul Marius Lăcătuș. Ba chiar îi transmite fostului său coleg, mai în glumă, mai în serios, că îi va cere socoteală de îndată ce se vor revedea.

O să-l trag de ureche. Retragerea tricoului poate fi un gest simbolic, dar nu am mai auzit așa ceva în lume. Nici nu știu dacă e logic sau nu. Nu văd rostul”, susține tehnicianul de 68 de ani.

ADVERTISEMENT

Acest gest se dorește a fi o reverență în fața celui care a ridicat 21 de trofee deasupra capului – inclusiv Cupa Campionilor Europeni – și deține recordul all-time de goluri marcate în cupele europene. În plus, fanii de la Peluza Sud îi vor dedica o coregrafie cu totul și cu totul specială.

Ladislau Boloni critică decizia clubului CSA Steaua de a retrage tricoul lui Lăcătuș

Mă încearcă puțină nostalgie. Nu am văzut noul stadion, dar sunt ferm convins că s-a realizat ceva frumos, demn de o mare istorie. Sperăm ca pe noul stadion să fie realizate noi performanțe. Sigur, în sufletul nostru vechiul stadion va rămâne mereu.

ADVERTISEMENT

O să-l trag de ureche pe Lăcătuș când mă întâlnesc cu el. A fost un sportiv extraordinar, imens. Un sufletist extraordinar, simplu, cu plusuri și minusuri. Adoram, iubeam obrăznicia lui, chiar încurajam obrăznicia lui cât puteam.

Un băiat nemaipomenit. Retragerea tricoului poate fi un gest simbolic, dar nu am mai auzit așa ceva în lume. Nici nu știu dacă e logic sau nu. Pe mine mă interesează băiatul, omul, prietenul Marius Lăcătuș.

ADVERTISEMENT

N-am auzit să fie retrase tricoul lui Pele, al lui Cantona sau al lui Hagi. Nu văd rostul. Cel mai important este ca respectul suporterilor să rămână permanent față de Lăcă”, a declarat Ladislau Boloni pentru Gsp.ro.

Cum explică oficialii CSA Steaua această decizie: „Este un moment deosebit”

În tricoul roș-albastru, „Fiara” a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, Supercupa Europei, în 1987, 10 titluri de campion al României și a reușit să înscrie peste 140 de goluri. Potrivit lui George Ogăraru, tricoul cu numărul 7 „reprezintă un semn de respect pentru tot ce a însemnat Marius Lăcătuș pentru Steaua”.

ADVERTISEMENT

Este un moment foarte important care marchează inaugurarea noului stadion Steaua într-o zi de 7 atât de specifică clubului Steaua. Sunt 47 de ani de la inaugurarea fostului stadion și 74 de ani de la înființarea Steaua București.

Pe 7 mai Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, iar pe 7 iunie este aniversarea clubului. Retragerea numărului 7 este un moment deosebit în istoria echipei de fotbal și reprezintă un semn de respect pentru tot ce a însemnat Marius Lăcătuș pentru Steaua.

Totodată, marcăm 35 de ani de la momentul unic în fotbalul românesc, câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Generația Steaua ‘86 reprezintă temelia solidă pe care reconstruim fotbalul la Steaua și vrem să le arătăm toată aprecierea noastră, cu ocazia acestui eveniment”, a declarat managerul „militarilor” la Digi Sport.

ADVERTISEMENT