Sport

Ladislau Boloni, victorie uriașă în Franța! Metz a scăpat de locurile retrogradabile

Ladislau Boloni a obținut o victorie uriașă în Franța. Metz, echipa românului, a câștigat la limită duelul din deplasare cu Le Havre, scor 1-0, în etapa a 30-a din Ligue 1.
21.04.2024 | 19:00
Ladislau Boloni victorie uriasa in Franta Metz a scapat de locurile retrogradabile
Metz, echipa lui Ladislau Boloni, a câștigat în Ligue 1 și a scăpat de locurile retrogradabile. Foto: Facebook - @FC Metz.
ADVERTISEMENT

Metz a obținut o victorie uriașă în meciul din deplasare cu Le Havre, scor 1-0, în etapa a 30-a din Ligue 1. Echipa antrenată de Ladislau Boloni a scăpat de locurile retrogradabile, cu 4 meciuri rămase până la finalul sezonului.

Ladislau Boloni, victorie uriașă în Franța! Metz a scăpat de locurile retrogradabile

Metz a obținut o victorie esențială în lupta acerbă pentru evitarea retrogradării din Ligue 1. Echipa antrenată de Ladislau Boloni s-a impus la limită, în deplasare, scor 1-0 cu Le Havre, candidată directă în bătălia de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Singurul gol al meciului a fost marcat de georgianul Georges Mikautadze în minutul 46. Metz a profitat de înfrângerea lui Nantes și a aruncat în aer lupta pentru evitarea retrogradării. Echipa lui Ladislau Boloni a urcat până pe locul 15, primul deasupra liniei, cu 29 de puncte, cu 4 etape rămase până la finalul sezonului.

Le Havre, învinsă de Metz în meci direct, a coborât pe locul 16, care duce la baraj, în timp ce Lorient și Clermont ocupă ultimele două poziții care duc direct în Ligue 1. Diferența de puncte dintre Nantes, locul 14 și Lorient, locul 17 este de doar 5 puncte. Lorient are un meci în minus.

ADVERTISEMENT

Metz, meciuri de foc pentru salvarea de la retrogradare

Metz nu va avea deloc o misiune ușoară în ultimele 4 meciuri rămase din acest sezon de Ligue 1. În etapa următoare, echipa lui Ladislau Boloni o înfruntă pe teren propriu pe Lille, locul 4. Ulterior, Metz va da piept, tot pe teren propriu, cu Rennes, un alt adversar redutabil.

Perioada de foc a lui Metz din finalul sezonului continuă cu duelul din deplasare cu Strasbourg. Cel puțin pe hârtie, deplasarea pe „Stade de la Meinau” este cel mai accesibil meci pentru echipa lui Ladislau Boloni în finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

În ultima etapă, Metz primește vizita celor de la PSG. Echipa lui Luis Enrique este lider incontestabil în Ligue 1 și este calificată în semifinalele Ligii Campionilor. În tur, parizienii s-au impus, scor 3-1 pe Parc des Princes.

Mikautadze, eroul lui Boloni în acest sezon

Metz ocupă locul 15 în Ligue 1, cu 29 de puncte în 30 de meciuri. Echipa lui Ladislau Boloni are un golaveraj negativ (31 de goluri marcate – 49 de goluri primite). Mikautadze a adus speranța în rândul suporterilor echipei din nord-estul Franței.

ADVERTISEMENT

De altfel, atacantul georgian este golgheterul „maroniilor”. Internaționalul georgian a marcat 10 goluri în actuala stagiune la Metz și ocupă locul 7 în topul golgheterilor din Ligue 1 condus de Mbappe (24 de goluri). Mikautadze este împrumutat de Metz de la Ajax.

ADVERTISEMENT