Sport

Larisa Iordache, accidentare serioasă la bârnă! Prima reacție a gimnastei

Larisa Iordache a suferit o accidentare serioasă la bârnă, singurul aparat la care concurează la JO. Gimnasta s-a calificat în finală, în ciuda faptului că glezna a cedat la coborâre.
25.07.2021 | 13:32
Larisa Iordache accidentare serioasa la barna Prima reactie a gimnastei
Larisa Iordache, accidentare serioasă la bârnă! Gimnasta a izbucnit în lacrimi, fiind consolată de antrenoarea ei
ADVERTISEMENT
25-07-2021
10:33

Larisa Iordache, reacție după accidentarea de la bârnă

Gimnasta Larisa Iordache este aproape de calificarea în fiunala la bârnă și a vorbit imediat după concurs de accidentarea la gleznă suferită în calificări.

”A fost emoționant, mă bucur că am putut să-mi stăpânesc emoțiile pentru că o astfel de competiție, de această anvergură este foarte importantă pentru mine. O dată la patru ani te duci la Jocurile Olimpice. Mă bucur că am ajuns aici, mă bucur că am putut să performez, în limita bunului simț și să pot să fac o bârnă cât de finala.

Până în finală mai am înca 8 zile în care să reglez ceea ce am greșit astăzi, micile greșeli avute. Vreau să fiu puternică, de asta am nevoie. Am fost puțin speriată deoarece nu am avut o pregătire exact așa cum mi-am dorit pentru Jocurile Olimpice, dar mă bucur că am putut să rămân psihic tare și să fiu aici.

Mă bucur că m-am întors, că pot avea din nou senzațiile plăcute pe care le aveam înainte. Acum sunt la cote maxime, nu se compară cu cele de dinainte. Sper să mă fac pe mine mândră de mine.

Cred că e ceva normal pentru mine să concurez cu dureri. Am intrat cu dureri de gleznă. În finală sper din suflet să mă regăsesc pe bârnă ca și astăzi”, a declarat Iordache, conform gsp.ro.

Au fost momente dramatice la Tokyo în a treia subdiviziune de la calificările pentru finalele pe aparate și individual compus. Larisa Iordache a concurat la bârnă, singurul aparat la care a ales să participe din cauza accidentării la gleznă.

Larisa Iordache, accidentare serioasă la bârnă!

În ciuda unor probleme serioase la gleznă, gimnasta a decis să riște tot pentru o medalie la bârnă. Ea a fost calificată pentru individual compus, însă înaintea concursului a anunțat că nu poate duce toate aparatele din cauza accidentării.

ADVERTISEMENT

Iar exercițiul la bârnă a fost impecabil executat. Problemele au apărut la coborâre, care avea o dificultate mare: întoarcere 1080 de grade. În momentul aterizării, Larisa Iordache nu a putut ține piciorul în pământ din cauza durerii la gleznă.

Larisa Iordache, accidentare serioasă la bârnă! Gimnasta a izbucnit în lacrimi, fiind consolată de antrenoarea ei
Larisa Iordache, accidentare serioasă la bârnă! Gimnasta a izbucnit în lacrimi, fiind consolată de antrenoarea ei

Larisa Iordache a izbucnit în lacrimi!

Gimnasta a izbucnit în lacrimi, fiind consolată de antrenoarea ei, care a fugit imediat pe saltea. Larisa Iordache s-a ținut de gleznă și a ieșit șchiopătând.

ADVERTISEMENT

Paramedicii au venit imediat la fața locului și au examinat glezna gimnastei noastre, care i-a liniștit pe antrenori spunându-le că este bine, atâta cât poate fi.

Calificată în finala de la bârnă!

La câteva minute după ce a terminat exercițiul, Larisa Iordache a ieșit din arenă și a plecat șchiopătând. Maria Holbură, cealaltă gimnastă din România calificată, va face toate rotațiile.

ADVERTISEMENT

În ciuda problemei mari de la final, Larisa Iordache a obținut o notă care o califică în finală: 14.133.

Se reface Larisa Iordache până la finala de la bârnă? Proba are loc pe 3 august?

Rămâne de văzut dacă Larisa Iordache va putea să participe în ultimul act de la bârnă.

Din fericire, finala la bârnă este programată pe data de 3 august, deci are mai mult de o săptămână la dispoziție să își revină pentru a lupta pentru medalii.

ADVERTISEMENT

Singura medalie olimpică a Larisei Iordache datează din 2012, de la Jocurile Olimpice de la Londra. Atunci a luat bronzul cu echipa.

În luna aprilie, Larisa Iordache reușea calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deși în ziua calificărilor a suferit o criză renală. Imediat după acel concurs a fost internată în spital.

ADVERTISEMENT