Sport

Larisa Iordache, mesaj emoționant pentru Simona Halep: „Merită să revină!”

Larisa Iordache este alături de Simona Halep. Una din cele mai titrate gimnaste din istoria României o așteaptă pe Halep înapoi pe terenul de tenis.
02.01.2024 | 10:26
Larisa Iordache mesaj emotionant pentru Simona Halep Merita sa revina
Simona Halep primeste sustinere din partea Larisei Iordache
ADVERTISEMENT

Viitorul Simonei Halep este încă în suspans, iar Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a fixat data la care va judeca apelul româncei împotriva suspendării de patru ani pentru dopaj. Audierile vor avea loc în februarie, audieri la care Halep va lupta pentru a-și repara reputația.

Larisa Iordache este alături de Simona Halep

“Situația ei este foarte dificilă. Îți dorești să faci performanță în sportul pe care-l practici de când erai mică, dar nu poți. Cred că Simona își dorea din ce în ce mai mult să se bucure de tenis.

ADVERTISEMENT

Această perioadă, cu siguranță, nu este una prea fericită pentru Simona, dar o să-și găsească liniștea și capacitatea de a se adapta la ce i se întâmplă. Mie-mi pare tare rău pentru ea, ca sportivă”, a declarat Larisa Iordache pentru Iamsport.ro.

Larisa Iordache o sprijină pe Simona Halep în lupta ei pentru adevăr. Cu 16 medalii în palmares, Iordache înțelege greutățile prin care un sportiv de mare performanță trece în lupta pentru locul 1. Cele două sportive au reprezentat România cu succes în competițiile internaționale.

ADVERTISEMENT

Halep vrea să revină pe teren în acest an

“Niciun sportiv nu merită să stea departe de ceea ce iubește. Sper din suflet ca lucrurile să se lămurească și să revină pe teren, acolo unde-și dorește să fie. Trebuie să rămână cu psihicul puternic, pozitiv.

Merită să revină, pentru că munca pe care a depus-o de-a lungul anilor și eforturile părinților au fost foarte mari. Merită să fie fericiți și împliniți.

ADVERTISEMENT

Ca sportiv trebuie să ai încredere în echipă. Fiecare dintre oamenii de lângă tine are părticica lui de rezolvat. Tocmai de aceea nu te ocupi tu de toate, pentru că nici nu ai putea”, a completat Larisa Iordache.

Simona Halep, una dintre cele mai apreciate jucătoare de tenis din lume, se află într-o perioadă dificilă și are la activ 14 luni de suspendare. Halep speră să obțină o reducere semnificativă a pedepsei inițiale de patru ani pentru a reveni pe teren la Roland Garros 2024.

ADVERTISEMENT

Cu perioada de desfășurare a Roland Garros 2024 programată între 20 mai și 9 iunie, Simona Halep se află într-o cursă contra cronometru pentru a obține o reducere a suspendării și a putea participa la unul dintre cele mai importante turnee de tenis din lume. Halep a câștigat turneul pe zgură atât la juniori, cât și la seniori.

ADVERTISEMENT
Tags: