De Lăsata Secului, creștinii trebuie să înceapă să țină post. Iată patru rețete delicioase pe care trebuie să le încerci și nici nu vei simți că sunt fără alimente de dulce!
Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel începe pe data de 20 iunie și ține până pe 28 iunie. O rețetă pe care poți să o gătești este cea de ardei umplut de post.
Pentru a pregăti această rețetă, ai nevoie de:
Cum se pregătește rețeta
Începem prin a tăia ardeii în două. Le tăiem codițele și scoatem semințele afară. Tăiem ciupercile și pulpa de la vinete, dar și dovleceii.
Dăm roșiile pe răzătoare și tocăm pătrunjelul. După ce am amestecat toate legumele, alături de orez, trebuie să mai adăugăm 4 linguri de ulei și condimentele.
Nu trebuie să lipsească nici câteva linguri de bulion. După aceea, umplem ardeii cu acest amestec și în tavă punem patru sau cinci linguri de ulei, o cană de apă și 150 ml de bulion.
Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru o oră la temperatura de 200 de grade Celsius.
Supa cremă este o altă idee foarte bună pentru rețetele de post. Iată de ce ingrediente avem nevoie:
2 cartofi
1 praz
1 ceapă
1 morcov mic
2 roșii
1/2 linguriță semințe de țelină
2 1/2 căni apă
sare, piper negru
3 linguri ulei de măsline
2 fire pătrunjel
1 frunză de busuioc
sare mare
Începem această rețetă de Lăsata secului pentru postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022prin a căli prazul și morcovul cu ceapa tocată mărunt și țelină. După aceea, punem cartofii, roșiile, care trebuie strivite cu furculița, și adăugăm apă; condimentăm cu sare și piper și punem la fiert.
Când acesta s-au gătit, le punem în blender și le mixăm până când se formează o cremă. Punem frunzele de pătrunjel și cele de busuioc într-un mojar și le pisăm până când devin o pastă.
Punem uleiul pentru a forma uleiul aromat și stropim crema de legume cu această compoziție.
O altă rețetă foarte simplă pe care o putem face de Lăsata secului pentru postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022 este cea de spaghete cu sos de ciuperci.
Curățăm ciupercile și le tăiem felii, iar apoi le adăugăm într-o tigaie, unde trebuie sortate. Amestecăm din când în când și nu trebuie să uităm că focul trebuie menținut la un flacără mare.
Adăugăm și usturoiul când ciupercile sunt deja moi și stingem cu vin. Mai lăsăm pe foc până când vinul se evaporă. Ulterior, punem cimbru rozmarin o treime de cană de apă. Fierbem totul zece minute.
Punem jumătate din cantitatea de ciuperi în blender și le mixăm. Adăugăm compoziție peste restul de ciuperci.
Când pastele au fiert, punem și sosul peste ele și le mai dăm într-un clocot.
Pentru aluat avem nevoie de:
500 gr făină albă 000
300 ml apă călduță
un plic drojdie uscată
2 lingurițe sare
1 linguriță zahăr
Pentru umplutură ne trebuie:
2 legături ceapă verde
1 legătură mărar
3 linguri ulei
sare
O altă rețetă de Lăsata secului pentru postul Sfinţilor Petru şi Pavel este cea de plăcinte cu ceapă verde și mărar. Facem o maia din drojdie, apa călduță și zahăr.
Amestecăm toate ingredintele uscate și pe cele umede până obținem un aluat elastic. Trebuie lăsat să crească o oră, scrie e-rețete.ro.
Împărțim aluatul în opt bile egale și după ce le întindem, punem pe fiecare câte două linguri din umplutura de mărar cu ceapă verde.
Trebuie gătite la foc iute și trebuie să avem grijă să nu le iasă umplutura.