Gust desăvârșit, aromă intensă și foarte multe beneficii pentru sănătate, așa se poate traduce preparatul ideal în post și care are un secret pe care puține gospodine îl cunosc.
Cea mai bună rețetă de musaca de cartofi cu soia are în combinația sa fulgi de drojdie inactivă. Aceștia au rolul de a legat ingredientele produsului.
Rețetă de musaca de cartofi și soia. Care este ingredintul secret din preparat
În plus, fulgii de drojdie, care reprezintă secretul preparatului în sine, conferă și un gust special. Mai exact, la final te poți delecta cu un fel de mâncare care are gust de brânză.
În felul acesta nu vei consuma deloc produse din lapte și vei reuși să duci la bun sfârșit Postul Crăciunului doar prin câteva mici „fente” ale papilelor gustative.
Ingrediente necesare pentru musaca de cartofi cu soia:
- 1, 5 kilograme de cartofi albi
- 250 grame de granule de soia
- 3 linguri de fulgi de drojdie inactivă
- 2 căni de bulion
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 roșie
- 1 cană de smântână vegetală
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 lingură de cimbru uscat
- jumătate de linguriță de sare
- jumătate de linguriță de boia iute.
Mod de preparare musaca de cartofi și soia. Cum se face:
- Cartofii se pun la fiert cu tot cu coajă. Se curăță când sunt gata și se taie felii destul de groase
- Granulele de soia se opăresc timp de 5 minute și apoi se lasă la scurs
- În bolul în care stă soia se adaugă bulionul, pătrunjelul tocat fin, ceapa și morcovul și se amestecă
- Se mai pun și fulgii de drojdie, dar și trei sferturi din smântâna vegetală. Se amestecă totul foarte bine
- Separat, într-o tavă unsă cu ulei de măsline se așază primul strat de cartofi, circa jumătate din ei
- Se toarnă compoziția de soia și legume și se întinde bine
- Se adaugă al doilea strat de cartofi, cealaltă jumătate
- Ultimii doi pași se pot repeta în funcție de câți cartofi dispuneți
- La final, deasupra, se pune restul de smântână vegetală. Se adaugă și roșiile tăiate felii
- Tava se pune la cuptorul încins dinainte pentru circa 40 de minute
- Timpul de pregătire poate depinde de cuptorul pe care-l aveți
- Musacaua nu trebuie să fie arsă nici deasupra, nici sub
- Preparatul este gata când se rumenește foarte frumos
- Întregul proces de pregătire și gătire nu este mai mare de o oră
- Spor la treabă!