Life

Lecția de Moș Nicolae prezentată de Dan Negru: ”A arătat că poți să fii bogat fiind sărac”

Dan Negru a prezentat o lecție de viață importantă de Moș Nicolae. Ce spune prezentatorul tv? Este o lecție despre bunătate.
06.12.2023 | 18:29
Lectia de Mos Nicolae prezentata de Dan Negru A aratat ca poti sa fii bogat fiind sarac
Lecția de Moș Nicolae prezentată de Dan Negru. Sursă foto: Instagram / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Negru a prezentat o lecție de viață de Moș Nicolae. Prezentatorul tv a fost impresionat de gestul făcut de Episcopul Nicolae de Mira. Ce a făcut acesta nu poate fi trecut cu vederea.

Lecția de Moș Nicolae prezentată de Dan Negru

Pe 6 decembrie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae. Odată cu această zi încep sărbătorile de iarnă, dar și perioada cadourilor. De asemenea, copiii s-au bucurat deja de dulciuri în ghetuțele lor.

ADVERTISEMENT

Dan Negru a avut șansa să observe o lecție de viață importantă chiar în această zi de mare sărbătoare. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, prezentatorul tv a vorbit despre gestul făcut de Episcopul Nicolae de Mira.

În opinia sa, acesta este Sfântul Nicolae din prezent. Dan Negru povestește că Episcopul și-a vândut toată averea și a donat-o săracilor. Totodată, el a vorbit și despre situația sărăciei și a averilor la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Dan Negru a subliniat faptul că peste o sută de milioane de oamenii suferă de foame la nivel mondial. Nimănui nu îi pasă însă. Prezentatorul tv spune că în centrul atenției rămân doar cei care au ”80 % din avuția Pământului”.

„Am găsit intrarea asta ‘Moș Nicolae’, undeva la marginea Bucureștiului. Ce lecție frumoasă de Moș Nicolae. Episcopul Nicolae de Mira, Sfântul Nicolae de acum, și-a vândut toată averea și a donat-o săracilor.

ADVERTISEMENT

Astăzi, 10% din oamenii care trăiesc pe pământ dețin 80% din avuția Pământului. Despre cei 10% se vorbește în știri, în breaking news-uri, peste tot. Despre ceilalți nu se vorbește. Peste o sută de milioane de oameni suferă de foame în fiecare an pe planetă. Nu se vorbește despre ei”, a scris Dan Negru.

Gestul care l-a impresionat pe prezentatorul tv

Tocmai din acest motiv, gestul făcut de Episcopul Nicolae de Mira de Moș Nicolae, este unul de apreciat. Mai mult de atât, Dan Negru spune că acesta a reușit să demonstreze că o persoană poate fi bogată, dar și săracă în același timp.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul tv speră ca această lecție de viață să ajungă și la alți copii mai departe. În opinia sa, acest gest nu poate fi trecut cu vederea, în special în actuala perioadă în care trăim.

„Nicolae de Mira, Moș Nicolae, e lecția. El a arătat că poți să fii bogat fiind sărac. Cu mult înaintea lui Moș Nicolae, Seneca, un alt înțelept, a spus că sufletul e tot ce rămâne după om și că sufletul e singura valoare a omului, pentru că doar sufletul îl face pe sărac egal cu cel bogat. Să dăm copiilor mai departe lecția lui Moș Nicolae, a mai transmis Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: