Sport

Legendarul Giorgio Chiellini s-a retras din fotbal: „Cea mai frumoasă călătorie”

Legendarul Giorgio Chiellini s-a retras din fotbal la vârsta de 39 de ani. Fundașul italian este pregătit pentru noi provocări.
12.12.2023 | 19:15
Legendarul Giorgio Chiellini sa retras din fotbal Cea mai frumoasa calatorie
Giorgio Chiellini s-a retras din fotbal. Ce urmează pentru fostul fundaș al lui Juventus. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Giorgio Chiellini s-a retras din fotbal. Fostul căpitan al naționalei Italiei și al lui Juventus a spus adio fotbalului la vârsta de 39 de ani. Legendarul fundaș central și-a anunțat decizia după finala MLS Cup, pierdută de Los Angeles împotriva celor de la Columbus Crew, echipa lui Alex Mățan, scor 1-2.

Legendarul Giorgio Chiellini s-a retras din fotbal: „Cea mai frumoasă călătorie”

După perioada de glorie în tricoul lui Juventus și al naționalei Italiei, Giorgio Chiellini a evoluat în ultimul an și jumătate la Los Angeles FC în Major League Soccer (MLS). După finala pierdută, zvonurile legate de retragerea lui Chiellini din fotbal s-au amplificat, iar în cele din urmă, fostul mare fundaș al lui Juventus și-a anunțat decizia printr-o postare pe rețele de socializare.

ADVERTISEMENT

„Ai fost cea mai frumoasă şi intensă călătorie din viaţa mea. Mi-ai dat totul. Cu tine am am călătorit pe o cale unică şi de neuitat. Dar acum este timpul să încep un nou capitol, să fac faţă unor noi provocări şi să scriu alte pagini importante din viaţa mea”, au fost cuvintele lui Giorgio Chiellini.

Giorgio Chiellini a evoluat nu mai puțin de 17 sezoane în tricoul lui Juventus. Alături de „Bătrâna Doamnă”, fundașul central a câștigat 9 campionate la rând în Serie A. Totodată, Chiellini a câștigat 5 Cupe și 5 Supercupe ale Italiei alături de Juventus.

ADVERTISEMENT

Carieră de vis pentru Giorgio Chiellini

Giorgio Chiellini s-a format la academia celor de la Livorno și a debutat pentru echipa mare în iulie 2000. După 4 sezoane, fundașul central a fost transferat de Fiorentina și după doar un sezon de Juventus.

Alături de „Bătrâna Doamnă”, Giorgio Chiellini a urcat pe culmile succesului, reușind pe lângă numeroasele trofee din întrecerile interne să atingă finala UEFA Champions League în 2015 și 2017. Din 2018, după plecarea lui Gianluigi Buffon, Chiellini a devenit căpitanul lui Juventus.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Giorgio Chiellini a fost căpitanul naționalei Italiei la triumful de pe Wembley din 2021 la Campionatul European. Giorgio Chiellini este al treilea jucător cu cele mai multe apariții în tricoul lui Juventus (561) după Del Piero și Buffon.

  • 117 apariții și 8 goluri sunt cifrele lui Giorgio Chiellini la naționala Italiei

Ce urmează pentru Giorgio Chiellini

Giorgio Chiellini a părăsit-o pe Juventus după 17 sezoane în vara anului 2022. Fundașul central a semnat cu Los Angeles FC alături de care a câștigat titlul în sezonul precedent. Într-un interviu acordat celor de la The Athletic, Chiellini a dat detalii despre viitor.

ADVERTISEMENT

„Aspirația mea este să lucrez mai mult în management. Am o diplomă în economie și un MBA (Master of Business Administration) în fotbal. Coaching-ul necesită atâta dăruire față de job și nu simt asta acum.

Nu vreau să fiu un mincinos. În viitorul meu văd Juventus. Nu știu în ce poziție, dar este undeva unde mi-am petrecut aproape jumătate din viață. Sunt în continuare conectat cu fiecare dintre ei și sunt foarte fericit că fac un sezon bun.

Abia aștept să mă întorc pe stadion și să-i urmăresc în vacanța de Crăciun, dar nu mă grăbesc. Mă bucur de viața mea aici (n.r. în LA) cu familia mea”, a declarat Giorgio Chiellini.

ADVERTISEMENT
Tags: