Life

Leguma care te ajută să dai jos kilograme bune în timp record. Consum-o cât mai des: „Niciodată nu a fost mai ușor”

Mihaela Bilic a dezvăluit care este secretul unei siluete de vis. Există o legumă care ne ajută să slăbim rapid și sănătos.
05.12.2023 | 07:03
Leguma care te ajuta sa dai jos kilograme bune in timp record Consumo cat mai des Niciodata nu a fost mai usor
Leguma care te ajută să dai jos kilograme bune în timp record/sursa foto: bucataras, freepik/ colaj: fanatik
ADVERTISEMENT

Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit detalii despre leguma care ne ajută să ne menținem silueta perfectă. Este vorba despre fasolea păstăi! Această legumă este delicioasă și poate fi consumată chiar și perioada de post. În plus, este ideală pentru cei care vor să aibă un stil de viață sănătos.

Leguma care te ajută să dai jos kilograme bune

Fasolea păstăi este delicioasă și gustoasă, dar se remarcă și conținutul său redus de calorii și aportul bogat de nutrienți. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat că această legumă ne ajută să dăm jos 5 kilograme în doar 7 zile. 

ADVERTISEMENT

Această legumă cu proprietăți nebănuite are doar 35 de calorii la 100g, așa că este ideală pentru cei care vor să slăbească. Ea poate fi preparată la abur, pentru a beneficia de cât mai multe vitamine şi substanţe sănătoase. Totuși, nu fierbeţi fasolea păstăi mai mult de 15-20 de minute.

„Fasole păstăi… de orice culoare! Niciodată nu a fost mai ușor de demonstrat cât de dietetice și sănătoase sunt legumele pentru siluetă, ca atunci când vorbim despre fasolea verde… sau albă: niciun strop de grăsime, urme de proteine, aproape 3,5% glucide și acestea reprezentate majoritar de fibre (2,5g la 100g produs).

ADVERTISEMENT

Ce nutrienți găsim în fasolea verde? Apă în principal și fibre în special, un pic de vitamina C plus satisfacție maximă – nu e de colea să ai burta plină cu doar 35cal/100g. Acesta e rolul legumelor în alimentația umană: să aducă vitamine, minerale, apă și fibre.

Să fie clar, nu din legume creștem, ci din produse hrănitoare, bogate in grăsimi și proteine. Cât despre energia pentru mișcare, ea vine din alimentele bogate în carbohidrați/amidon, adică din făinoase si leguminoase (de ex. fasolea boabe)”, a spus Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT

Această legumă care ne ajută la slăbit mai conține și fibre, acid folic, magneziu, potasiu, zinc, fier, fosfor, dar si acizi grasi Omega-3. Fasolea păstăi este recomandată de toți specialiștii, pentru că are compuși activi destul de esențiali care ajută la menținerea unei funcționări bune a organismului.

Ce beneficii are fasolea păstăi

Fasolea păstăi are rolul de a oferi volum mâncării, fiind o garnitură perfectă și creând senzația de sațietate. În plus, fasolea verde păstăi nu este menită să satisfacă foamea pe o perioadă mai lungă de timp și poate consumată alături de alte ingrediente suplimentare, cum ar fi parmezan sau bacon.

ADVERTISEMENT

„Înapoi la fasolea verde! Care este beneficiul ei? Dă volum mâncării, e garnitura perfectă, ne creează satisfacția că avem o porție mare, generoasă. Bineînteles că o putem consuma ca fel unic, însă nu o să țină prea mult de foame.

Ca să o “îmbogățim” putem adauga unt sau ulei, pesto verde sau roșu, parmezan, bacon etc. Merge perfect cu usturoi si pătrunjel, dar și cu o bucată de carne sau pește. Proaspătă, congelată sau în conservă, rece (ca salată) sau caldă (tocăniță sau garnitură), fasolea verde ne colorează si ne umple farfuria indiferent de sezon. Profitați!”, a mai adăugat Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT