News

O simplă legumă ar putea să te îmbogățească peste noapte. Afacerea este atât de genială încât profitul e aproape instantaneu

O legumă simplă pe care foarte mulți români o adoră îi poate îmbogăți pe fermieri peste noapte. Nu puțini sunt cei care au optat pentru o astfel de afacere.
07.01.2023 | 11:00
O simpla leguma ar putea sa te imbogateasca peste noapte Afacerea este atat de geniala incat profitul e aproape instantaneu
Leguma care îi poate îmbogăți pe români. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

O legumă simplă ar putea schimba viața românilor. De altfel, fermierii au fost uitați adeseori de autorități, dar situația s-ar putea schimba.

Leguma care le aduce fermierilor 4.000 de euro în conturi anual

Nu mulți s-ar fi gândit însă că o simplă legumă poate aduce sume consistente de bani în conturile celor care o cultivă.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, legumicultorii care au produs usturoi au beneficiat de o schemă de ajutor de la stat destul de consistentă, iar lucrurile s-ar putea repeta și în acest an.

Conform unei hotărâri din Monitorul Oficial, acești legumicultori au beneficiat anul trecut de până la 3.000 de euro pentru un singur hectar cultivat și chiar și 4.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Cum sunt acordate fondurile? Contează tipul legumelor cultivate, dar și ciclul de producție în care acestea sunt încadrate.

În ceea ce privește modul de acordare al sprijinului financiar în cazul acestor legumicultori, banii sunt primiți pentru maximum două culturi, sau o singură cultură în ciclul 1 de producție ori o singură cultură în cel de-al doilea ciclu de producție.

ADVERTISEMENT

Menționăm că primul ciclu se încadrează în perioada 1 martie – 10 iunie, iar cel de-al doilea ciclu în perioada 15 octombrie – 9 decembrie.

Cine sunt legumicultorii care primesc astfel de fonduri? Pe lângă cei care cultivă usturoi, beneficiază de acest sprijin și producătorii de tomate, ardei gras, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac, dar și ceapă verde.

ADVERTISEMENT

Ce reguli trebuie respecte beneficiarii pentru a primi ajutorul de la stat

Cantitatea este însă importantă. Astfel, pot beneficia de sprijin de la stat cei care produc 3.000 de kg de tomate pe 1.000 de metri pătrați.

De asemenea, cei care cultivă ardei gras sau kapia trebuie să producă 2.000 de kilograme / 1.000 mp, în timp ce legumicultorii care se ocupă de castraveți au de produs 4.000 de kg/ 1.000 mp pentru a primi sprijinul de la stat.

La fasolea păstăi este nevoie de o producție de 1.500 de kg/ 1.000 mp, iar la salată de 10.000 de plante pe aceeași suprafață. La spanac este nevoie de 1.000 de kg/ 1.000 de mp, iar pentru ceapa verde 100.000 de bulbi pe aceeași suprafață.

Conform hotărârii de Guvern, ajutorul de la stat pote să ajungă până la 4.000 de euro pentru fiecare beneficiar în parte.

În primul ciclu, despre care vorbeam mai devreme se dau 3.000 de euro, pentru fiecare beneficiar, dacă sunt respectate toate cele menționate anterior și alți 1.000 de euro în cel de-al doilea ciclu.

Iar având în vedere că usturoiul se vinde ca pâinea caldă în piețe și în aprozare, acești legumicultori pot spune că au dat marea lovitură.

ADVERTISEMENT