De obicei, atunci când începem o dietă, suntem tentați să renunțăm la ”bombele calorice” și să ne îndreptăm către legume. Însă, ceea ce nu știe multă lume este faptul că există o legumă care este mult mai periculoasă pentru dietă decât carnea.
În ultima vreme, din ce în ce mai multe persoane sunt preocupate de aspectul fizic, de sănătate și de dietă. Nu este deloc ușor să faci o schimbare a regimului alimentar, mai ales cu atâtea opțiuni la îndemână.
Deși variantele sunt nelimitate atunci când vine vorba de alimente sănătoase, nu toate sunt benefice pentru organism. Unele dintre ele, atrag atenția specialiștii, ne supun la adevărate riscuri.
Una dintre cele mai populare și mai consumate legume de către români este un adevărat pericol pentru organism și un inamic al dietei. Cartoful, căci despre el este vorba, a fost intens studiat de către specialiști.
Cei de la Școala Medicală Harvard susțin că beneficiile cartofului sunt doar un mit și că nu există real. Ba mai mult, consumul de cartofi poate duce la creșterea în greutate mai repede și mai mult decât consumul de carne sau băuturi dulci.
Ceea ce transformă cartofii într-un inamic al organismului sănătos este modul în care aceștia sunt preparați. Cartofii au un conținut caloric ridicat, ceea ce nu este deloc benefic pentru o dietă echilibrată.
Dacă vrem să avem o dietă cât mai sănătoasă și să observăm rezultatele pe cântar, trebuie să alternăm consumul de cartofi cu alte legume, în special, cu cele care au un conținut ridicat de carbohidrați.
Printre cele mai bune combinații de legume care fac echipă bună cu cartofii se numără fasolea sau mazărea. Însă și acestea trebuie consumate în cantități moderate.
Și, totuși, cartofii au și o serie de beneficii. Aceste legume sunt bogate în fibre, ceea ce ajută la menținea inimii sănătoase. Ba mai mult, s-a demonstrat că un consum echilibrat de cartofi, combinat cu activitate fizică scade riscul de diabet.
Tocmai de aceea, specialiștii în nutriție recomandă o alimentație echilibrată care să cuprindă toate grupele de legume. Însă, înainte de a începe o dietă, este recomandat să consultați un medic sau un specialist.