Printre cele mai apreciate legume de către români, ceapa verde are numeroase beneficii pentru sănătate. Se găsește deja pe tarabele vânzătorilor din piețe și mulți se vor grăbi să o cumpere după ce vor ala despre aceste proprietăți.
Ceapa verde se numără printre verdețurile pe care românii le consumă cu precădere primăvara, dar specialiștii sunt de părere că ar trebui să fie servită pe tot parcursul anului. Chiar în această perioadă a început să apară în piețe.
Ce nu știu mulți oameni este că pentru cei câțiva lei pe care îi plătesc pentru o legătură primesc multiple beneficii. Acest aliment este folosit încă din antichitate în medicina pentru îmbunătățirea sănătății inimii, un control mai bun de zahăr din sânge și pentru creșterea densității osoase.
„Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu şi este săracă în grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Astfel, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scăpa de grăsimea în exces şi de colesterol şi în acelaşi timp vă ajută să aveţi o sănătate de fier.
Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptic”, a declarat medicul Constantin Luca, citat de adevărul.ro.
Ceapa verde, printre altele contribuie la controlul zaharului din sânge, aspect foarte important pentru persoanele care suferă de diabet zaharat sau prediabet. Totodată, stimulează sănătatea digestivă, conform drmax.ro.
Pe de altă parte, acest aliment poate susține sănătatea inimii, având capacitatea de a lupta împotriva inflamațiilor, reduce numărul de trigliceride, precum și nivelul colesterolului. De asemenea, leguma scade riscul apariției cancerului,
Pentru ca are un conținut ridicat de vitamina C, studiile au demonstrat că ceapa verde îmbunătăți funcția imună și pot preveni infecția. Totodată, este slabă în calorii, astfel că este recomandată în diete.
Iar doamnele și domnișoarele trebuie să afle că, deși mirosul nu este cel mai flatant, alimentul contribuie la sănătatea și la frumusețea pielii. Totul se datorează cantității mare de sulf din compoziție.