Life

Legumele care îngrașă mai mult decât o shaorma. Muți români le consumă zilnic

Dacă vrei să introduci legumele în alimentație pentru a pierde câteva kilograme, sunt câteva pe care trebuie să le eviți, pentru că îngrașă.
12.01.2024 | 22:35
Legumele care ingrasa mai mult decat o shaorma Muti romani le consuma zilnic
Care sunt legumele care îngrașă. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

În cazul în care te pregătești să intri la dietă, ar trebui să știi faptul că nu toate legumele sunt recomandate, deoarece unele dintre acestea ajung să aibă mai multe calorii decât o shaorma.

Care sunt legumele care îngrașă

Chiar dacă acest lucru poate părea imposibil, există și legume care îngrașă, astfel că cel mai bine ar fi să te ferești de ele dacă vrei să-ți menții silueta sau chiar să scapi de câteva kilograme.

ADVERTISEMENT

Cartofii sunt printre cele mai iubite, dar și versatile legume. Adevărul este că în orice formă ar fi preparați, sunt delicioși, dar mare atenție când vine vorba despre acest aliment.

Cartofii nu trebui consumați în exces și mai ales cu diferite sosuri, căci sunt bogați în amidon și te pot face să te îngrași. O porție de 100 de grame conține între 80 și 100 de calorii, în funcție de cum au fost preparați.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, țelina și păstârnacul sunt, la rândul lor, pe lista acelor legume care îngrașă, deoarece au puține fibre și multe calorii. O porție de 100 de grame de țelină conține 15 calorii, iar aceeași cantitate de păstârnac are 50 de calorii.

În plus, fasolea este densă și conține 200 de calorii la o sută de grame. Astfel că, un castron de ciorbă de fasole are nu mai puțin de 400 de calorii, astfel că nu este cea mai bună alegere dacă vrei o masă ușoară.

ADVERTISEMENT

„Zahărul vă dezechilibrează hormonii”

Nici morcovii nu te vor ajuta să ajungi la silueta de vis. Specialiștii au dezvăluit că această legumă conține o cantitate destul de ridicată de zahăr, așa că nu este recomandat să-i consumi în cantități mari.

Pe de altă parte, evită porumbul dulce dacă îți dorești să slăbești. Căci gustul lui și dulceața sunt, de asemenea, provenite de la zahărul pe din compoziție, în așa fel încât se află printre legumele care îngrașă.

ADVERTISEMENT

„Zahărul vă dezechilibrează hormonii, inclusiv insulina și cortizolul, care semnalează corpului dumneavoastră să stocheze calorii sub formă de grăsime. De aici și creșterea în greutate”, a declarat Dr. Dunston, conform rd.com. 

ADVERTISEMENT
Tags: